Radovi na kapeli Uzašašća Gospodnjeg

Facebook
Twitter
Pinterest

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, v.d. pročelnika Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božo Papac, direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler i ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak, obišli su danas jedan od najvrjednijih povijesnih objekata u Našicama, kapelu Uzašašća Gospodnjeg, odnosno grobnu kapelu obitelji Pejačević. Kako je napomenuo gradonačelnik, pri završetku je još jedna faza ulaganja sredstvima Europske unije, pri čemu je za uređenje šetnice u Aleji lipa, izradu pristupnog stepeništa i pergole utrošeno oko 700.000,00 kn, a u planu je i uređenje stepeništa na kapeli te restauracija kripte koja ima izuzetnu povijesnu i kulturnu vrijednost. Riječ je o nastavku kontinuiranog ulaganja u ovaj izuzetno vrijedan kulturni i sakralni objekt koji je ujedno i vrlo vrijedno umjetničko djelo poznatog arhitekta Hermana Boléa, a sve u cilju promicanja kulture grada Našica preko obitelji Pejačević i stvaranja prepoznatljivog branda Grada Našica. Direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler rekla je kako je riječ o mjestu koje ima izuzetan vjerski, povijesni i kulturni značaj, a u skorije bi vrijeme trebalo biti uvršteno i u turisitičku ponudu Grada Našica. S obzirom da je obnova u sklopu Projekta obnove kulturne baštine, a TZ Grada Našica je nositelj dijela promocije, promidžbe i vidljivosti, Resler je istaknula kako će biti izrađena strategija brandiranja, čime bi se u vrlo skoroj budućnosti trebalo privući osjetno veći broj turista.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit