Povodom 28. obljetnice stradanja, Grad Našice i njegovi građani odali počast Gradu Vukovaru i vukovarskim žrtvama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Brojni građani Našica sinoć su se okupili kod spomen-obilježja “Uskrsla Hrvatska” na koji su povodom današnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukvara položeni vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položili i upalili svijeće izaslanstvo Grada Našica na čelu s gradonačelnikom Josipom Miletićem i predsjednikom Gradskog vijeća Krešimirom Kašubom, pomoćnik ministra za graditeljstvo Zdravko Vukić i saborski zastupnik Vladimir Bilek, predstavnici Osječko-branjske županije, udruga “Vukovarskih veterana” i predstavnici ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. U obranu Vukovara s našega je područja otišlo 67 dragovoljaca od kojih 34 danas više nije s nama. Imena poginulih i nestalih branitelja s našeg područja pročitali su našički srednjoškolci, a Ivana Domnjak – predsjednica Zajednice žena HDZ-a Našice “Katarina Zrinski” pročitala je tekst legendarnog novinara Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića. Danas je najtužniji dan u hrvatskoj povijesti – večer je kada se trebamo sjetiti svih koji su pali i obrani Vukovara, koji su dali svoje živote za našu slobodu – rekao je, među ostalim, gradonačelnik Josip Miletić prisjećajući se vukovarske tragedije.

Udruga vukovarskih veterana i Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” u središtu grada, uz brojne sugrađane, organizirali su paljenje svijeća u znaku imena grada-heroja kojem su nazočili mnogi građani. Lampionima je iscrtano srce te ispisano ime grada heroja – Vukovar. Molitvu za sve poginule i sve žrtve Vukovara izmolio je župnik i gvardijan fra Zoran Bibić koji je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog služio svetu misu zadušnicu. Srednjoškolce su nakon mise, na hodočašće u Vukovar otpratili gradonačelnik Josip Miletić i predsjednik Vijeća Krešimir Kašuba te ravnatelj škole Željko Filjak.

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit