Najava utakmice Osijek-Hajduk i policijsko izvješće

U nedjelju, 3. veljače, s početkom u 15 sati, na stadionu Gradski vrt u Osijeku, Wilsonova bb, bit će odigrana nogometna utakmica između NK Osijek i HNK Hajduk. Ulica Woodrowa Wilsona bit će zatvorena za promet (osim stanara) od 12 do 19 sati (od Ulice Martina Divalta do Delničke ulice) te vezna cesta kružni tok Trpimirova (dvorana Gradski vrt) – stadion Gradski vrt.
Policija obavještava građane da će, temeljem članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policijski službenici snimati javno okupljanje. Snimat će i područje stadiona, kao i određena područja grada Osijeka i Osječko – baranjske županije, s ciljem sprječavanja kaznenih djela za koja se progoni po službenoj dužnosti i prekršaja te sprječavanja ugrožavanja života i zdravlja ljudi ili imovine.

Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je i to, da je nepoznati počinitelj pronašao izgubljenu bankovnu karticu 71-godišnjakinje te je u poslijepodnevnim satima 29. siječnja na bankomatu u Čepinu podigao nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.
Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 50-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela teška krađa. Tijekom siječnja 50-godišnjak je provalio u vikendicu u Gajiću i ukrao torbu s dokumentima, pričinivši vlasniku materijalnu štetu od više stotina kuna. U 29. siječnja provalio je u još jednu vikendicu u Gajiću u kojoj su ga zatekli policijski službenici.
Završeno je i kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo teška krađa. Mladić je u siječnju provalio u prodavaonicu u Vukovarskoj ulici u Osijeku i ukrao nekoliko mobitela i raznu informatičku opremu, ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.
Dana 30. siječnja, na području PU OBŽ u prometu su zatečena dva vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača policijski službenici evidentirali su u 23,30 sati u Jelisavcu, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 44-godišnji hrvatski državljanin, uz prisutnost alkohola u krvi od 0,86 grama po kilogramu.
Istoga dana u Čepinu se dogodila prometna nesreća u kojoj je vozač skupa vozila (teretni automobil s priključnim vozilom), 56-godišnji hrvatski državljanin, zadobio teške tjelesne ozlijede. Utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,94 grama po kilogramu.
U Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku policijski službenici zastavili su teretni automobil najveće dopuštene mase iznad 12.000 kilograma, kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Zbog sumnje u tehničku ispravnost, nad vozilom je u stanici za tehnički pregled vozila obavljen izvanredni tehnički pregled. Utvrđene su slijedeće tehničke neispravnosti vozila: neispravni uređaji za upravljanje, uređaji za osvjetljavanje i svjetlosnu signalizaciju, samonosiva karoserija oštećena, zauljenost motora. Navedene neispravnosti su Pravilnikom o tehničkim pregledima na cesti kategorizirane kao opasne te su privremeno oduzete registarske pločice i vozilo je isključeno iz prometa, a vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od dvije tisuće kuna.

izvor PU OBZ

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

05.02.2020.

12.02.2020.

19.02.2020.

26.02.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit