Župan primio uspješne sportaše

Povodom ostvarenja uspješnih rezultata u 2018. godini predstavnike klubova nositelja kvalitete sporta, vrhunske sportaše 1. i 2. kategorije, predstavnike školskih sportskih društava i predstavnike sveučilišnog sporta te osvajače medalja na državnim prvenstvima s područja Osječko-baranjske županije danas je primio župan Ivan Anušić. Čestitao im je na vrijednom radu i zapaženim rezultatima, naglasio važnost sporta u svakoj društvenoj zajednici i za svaku osobu te poručio da su sportaši vrijedni ambasadori Osječko-baranjske županije te svojih općina i gradova.
– Prošla 2018. možda je sportski najuspješnija godina za Hrvatsku, pa i Osječko-baranjsku županiju jer su sportaši s našeg područja bili sastavni dio tih uspjeha. Osječko-baranjska županija dobro i kvalitetno prati svoje sportske klubove i sportaše, osobito kroz našu sportsku zajednicu. I ovom prigodom želim naglasiti da je sport izuzetno bitan za svako društvo, za razvoj i stvaranje kvalitetnih ljudi. Bavljenje sportom je izuzetno bitno sportom jer društvena, zajednica, škola, obitelj nekada ne uspiju sve držati pod kontrolom, ali sport to uvijek uspije, osobito u vrijeme odrastanja mladih ljudi. Sport je važan za svaku osobu, kroz njega je puno mladih izašlo na pravi put, naučilo i kako pobjeđivati i kako gubiti, kako kvalitetno i normalno funkcionirati u životu. Trebamo ga stoga podupirati, i to ne samo načelno nego i konkretnim mjerama, financijski i kroz infrastrukturu, kao i sve ono što će sport činiti lakše dostupnim djeci, mladima i svima koji se njime žele baviti – poručio je župan Anušić. U ime nazočnih sportaša i klubova, prigodnim riječima te zahvalom Županiji i županu Anušiću na potpori i suradnji obratio se najbolji sportaš Osječko-baranjske županije, gimnastičar Robert Seligman. Glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković  istaknuo je kako je u županijskom proračunu ove godine za sport planirano 4,9 milijuna kuna, od toga će se 3,5 milijuna kuna plasirati preko javnih potpora i ove zajednice.
Iz Našica, na primanju su, u pratnji ravnateljice Osnovne škole kralja Tomislava Vlatke Zahirović i mentorice Đurđice Mašić, bile Mia Dundović i Ena Rončević – predstavnice Šahovske ekipe koju su činile i Petra Vidaković, Tina Gretić i Elizabeta Bernat, a koja je na Državnom šahovskom natjecanju 2018. godine osvojila drugo mjesto. Uspješna šahovska ekipa već je stekla pravo nastupa na državnom natjecanju koje će biti održano u Varaždinu, u svibnju ove godine.

izvor: OBZ i OŠ kralja Tomislava

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

01.01.2020.

08.01.2020.

15.01.2020.

22.01.2020.

29.01.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit