Župan primio uspješne sportaše

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povodom ostvarenja uspješnih rezultata u 2018. godini predstavnike klubova nositelja kvalitete sporta, vrhunske sportaše 1. i 2. kategorije, predstavnike školskih sportskih društava i predstavnike sveučilišnog sporta te osvajače medalja na državnim prvenstvima s područja Osječko-baranjske županije danas je primio župan Ivan Anušić. Čestitao im je na vrijednom radu i zapaženim rezultatima, naglasio važnost sporta u svakoj društvenoj zajednici i za svaku osobu te poručio da su sportaši vrijedni ambasadori Osječko-baranjske županije te svojih općina i gradova.
– Prošla 2018. možda je sportski najuspješnija godina za Hrvatsku, pa i Osječko-baranjsku županiju jer su sportaši s našeg područja bili sastavni dio tih uspjeha. Osječko-baranjska županija dobro i kvalitetno prati svoje sportske klubove i sportaše, osobito kroz našu sportsku zajednicu. I ovom prigodom želim naglasiti da je sport izuzetno bitan za svako društvo, za razvoj i stvaranje kvalitetnih ljudi. Bavljenje sportom je izuzetno bitno sportom jer društvena, zajednica, škola, obitelj nekada ne uspiju sve držati pod kontrolom, ali sport to uvijek uspije, osobito u vrijeme odrastanja mladih ljudi. Sport je važan za svaku osobu, kroz njega je puno mladih izašlo na pravi put, naučilo i kako pobjeđivati i kako gubiti, kako kvalitetno i normalno funkcionirati u životu. Trebamo ga stoga podupirati, i to ne samo načelno nego i konkretnim mjerama, financijski i kroz infrastrukturu, kao i sve ono što će sport činiti lakše dostupnim djeci, mladima i svima koji se njime žele baviti – poručio je župan Anušić. U ime nazočnih sportaša i klubova, prigodnim riječima te zahvalom Županiji i županu Anušiću na potpori i suradnji obratio se najbolji sportaš Osječko-baranjske županije, gimnastičar Robert Seligman. Glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković  istaknuo je kako je u županijskom proračunu ove godine za sport planirano 4,9 milijuna kuna, od toga će se 3,5 milijuna kuna plasirati preko javnih potpora i ove zajednice.
Iz Našica, na primanju su, u pratnji ravnateljice Osnovne škole kralja Tomislava Vlatke Zahirović i mentorice Đurđice Mašić, bile Mia Dundović i Ena Rončević – predstavnice Šahovske ekipe koju su činile i Petra Vidaković, Tina Gretić i Elizabeta Bernat, a koja je na Državnom šahovskom natjecanju 2018. godine osvojila drugo mjesto. Uspješna šahovska ekipa već je stekla pravo nastupa na državnom natjecanju koje će biti održano u Varaždinu, u svibnju ove godine.

izvor: OBZ i OŠ kralja Tomislava

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit