Županijski stožer CZ o cijepljenju i situaciji s koronavirusom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Mato Lukić na današnjoj tiskovnoj konferenciji istaknuo je kako je procijepljenost građana s prvom dozom cjepiva na području Osječko-baranjske županije 43,9 posto, a 18,7 posto s drugom dozom. Republički prosjek procijepljenosti prvom dozom je 42,2 posto.

– Do sada je tijekom jednog tjedna najviše cijepljeno 12.500 osoba, što je potom umanjeno na 9.000, no sada je opet povećana zainteresiranost građana te smo uspjeli cijepiti 12.000 osoba – kazao je Lukić te dodao kako se konstantno brine za sva područja županija, pa i sva ruralna područja na koja su se slale potrebne doze cjepiva u tamošnje ambulante Doma zdravlja OBŽ. Ukoliko se ukaže potreba, angažirat će se i mobilni autobus za cijepljenje – rekao je Lukić.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 253 uzorka od kojih je 3 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Antunovca, Osijeka i Valpova.

Postotak pozitivnih nalaza u odnosu na ukupan broj testiranih osoba iznosi 1,2 posto te je nastavak povoljnog kretanja epidemiološke situacije na području županije, što je konstatirano i na današnjoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Na bolničkom liječenju nalazi se 15 osoba koje su oboljele od COVID-19 i to 9 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 6 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Niti jedan pacijent nije na respiratoru. U posljednja 24 sata nije bilo preminulih osoba, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 396 osoba.

U proteklih tjedan dana (od 9. do 15. lipnja) policijski službenici proveli su 38 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili pet kršenja (3 u Osijeku te po 1 u Dalju i Belišću). Obavili su i 825 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili 2 kršenja propisanih mjera (oba u Valpovu).

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 8. do 15. lipnja obavili su 201 nadzor provođenja epidemioloških mjera (123 u ugostiteljskim objektima, 33 u prodavaonicama, 17 u trgovačkim centrima, 11 u uslužnim djelatnostima, 8 na tržnicama, 3 u pekarnicama, po 2 u svatovima i javnim okupljanjima te po 1 na benzinskoj postaji i ljekarni), a nisu utvrdili nepravilnosti.

 

izvor: OBŽ

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit