U noćnom pohodu provalio u nekoliko tvrtki, krađa bicikla, prometne…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječkobaranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 6 kaznenih djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo teške krađe, krađe te širenja i prenošenja zarazne bolesti.

U NOĆNOM POHODU PROVALIO U NEKOLIKO TVRTKI
U noći s 13. na 14. lipnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je vrata dva telefonska ormarića i presjekao kablove te onesposobio alarmne sustave, a potom provalio u prostorije tvrtke i ukrao novac. Ustrajan u počinjenu kaznenog djela, nepoznati počinitelj je pokidao ogradu pravne osobe i sa zgrade tvrtke uklonio videokameru i onesposobio alarmni sustav. Potom je provalio u prostorije tvrtke, ukrao novac, snimač video nadzora te iščupao i provalio u metalni sef.
Pravnim osobama počinjena je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

UKRAO BICIKL
U nedjelju, 13. lipnja, u večernjim satima, nepoznati počinitelj je iz stambene zgrade ukrao bicikl vlasništvo 35-godišnjakinje. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 2.000 kuna.

Kako bi biciklisti dugo uživali u vožnji svog bicikla, policija podjeća na nekoliko korisnih savjeta:
-Zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
-Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
-Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
-Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama,
stubištima, dvorištu i slično
-Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto

-Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena. -Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
-Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
-Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
-Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

NEODGOVORNIM PONAŠANJEM UGROZIO ZDRAVLJE LJUDI
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnjak počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti. U subotu, 13. svibnja, u 13,13 sati, u Osijeku, došao je u ljekarnu iako je prethodno u Kliničkoj bolnici Osijek saznao da mu je nalaz testiranja na Covid-19 pozitivan te svojim postupkom ugrozio zdravlje ljudi.

PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena.Preostalih pet prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća i jedna na području Belišća.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit