Zagrebački komorni orkestar po prvi puta održao koncert u Našicama

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Osnovna glazbena škola „Kontesa Dora“ i Tamburaško društvo „Dora Pejačević“ Našice, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, večeras su u našem gradu organizirali koncert. Zagrebački komorni orkestar te solist i dirigent Eldar Saparayev, čuveni kazahstansko-njemački virtuoz na violončelu, nastupili su u Crkvi sv. Antuna Padovanskog. Zbog aktualnih epidemioloških mjera malobrojnu publiku, oduševili su ovim glazbenim događajem, a na programu bila djela Vivaldija, Brucha, Haydna i Sorkočevića. Zagrebački komorni orkestar čini 15 glazbenika koji izvodeći baroknu, klasičnu i suvremenu glazbu – ističu – žele široj publici predstaviti bogatstvo i ljepotu ozbiljnih nota. Kako nam je rekao voditelj orkestra Mladen Dervenkar, ovo je prvi put da gostuju u Našicama, a posebno im je zadovoljstvo bilo nastupiti u gradu Dore Pejačević te u Crkvi sv. Antuna Padovanskog koja svojim prostorom doprinosi cijelom glazbenom ugođaju.

tekst i foto: N.Pavlus

 

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit