Od sutra nova pravila za sudjelovanje na misnim slavljima i u našičkoj Župnoj crkvi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Od sutra, 28. studenoga, na snazi su nove protuepidemijske mjere. Prema odluci Nacionalnog stožera, zbog zdravstvenih razloga ograničavaju se sva okupljanja, pa i okupljanja u crkvi, na 25 osoba  po pojedinom vjerskom obredu ili euharistijskom slavlju.  Preporuka je da se misna slavlja, kada god je to moguće, prenose putem radio i  TV programa ili na drugi način, koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju misnom slavlju bez dolaska u vjerske objekte.

Župnik Župe sv.Antuna Padovanskog u Našicama, fra Petar Cvekan stoga poziva sve vjernike da se pridržavaju mjera i preporuka te budu odgovorni.  Sve nedjeljne mise iz našičke župne crkve bit će prenošene putem župne Facebook i internetske stranice, a dodatno će u Pastoralnom centru “”Emaus biti postavljen ekran preko kojega će u tom prostoru još 25 osoba moći pratiti misno slavlje. Radio Našice prenosit će nedjeljnu svetu misu u 11 sati. Kako bi se poštivale mjere, u župnom uredu će dežurni svećenik, od 9 do 11 sati,  primati prijave za sudjelovanje na misama nedjeljom i preko tjedna,   a prijavit će se moći i putem telefona. Prijave će se primati samo  za dan unaprijed, a u subotu i za nedjelju i za ponedjeljak.

Zbog pojačane opasnosti od zaraze iz Franjevačkog samostana mole vjernike da prate mise putem medija, a one koji će se prijavljivati za sudjelovanje na misama u  crkvi i “Emausu”, da to učine u solidarnosti prema drugima, kako bi se izbjegle situacije u kojima će neki biti na popisu svaki dan dok drugi zbog toga neće moći sudjelovati na svetim misama u crkvi. Također mole starije, teško bolesne i osobe koje su u r”izičnim skupinama da se ne prijavljuju na popis i da ne dolaze na mise u crkvu.

Redakcijsko izvješće

 

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit