Vožnja pod utjecajem alkohola i droge

Facebook
Twitter
Pinterest

IZ OBITELJSKE KUĆE UKRAO NOVAC
Tijekom mjeseca lipnja, u Ernestinovu, nepoznati počinitelj je iz otključane kuće ukrao novac i nakit čime je 87-godišnja vlasnica oštećena za više od 20.000,00 kuna.

POLICIJA PRETRAGOM DOMA PRONAŠLA DUHAN
Jučer, 19. srpnja, u Vladislavcima, temeljem naloga suda, policijski službenici pretražili su dom i druge prostorije kojima se koriste 53-godišnjak i 28-godišnjak te su pronašli i oduzeli plinski pištolj, 18 komada streljiva kalibra 9 milimetara, 11 PVC vrećica sitno rezanog duhana ukupne težine oko 32 kilograma bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske i digitalnu vagu.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 53-godišnjak počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“, a protiv 28-godišnjaka podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

UPRAVLJAO AUTOMOBILOM POD UTJECAJEM DROGE
Jučer su, na području Policijske uprave osječko-baranjske, policijski službenici u nadzoru prometa evidentirali jednog vozača osobnog automobila i tri vozača bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola te jednog vozača koji je bio pod utjecajem opojnih droga.
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,25 sati u Dardi, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač bicikla 24-godišnjak iz Meca. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,99 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.
U 00,10 sati u Belišću, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 28-godišnjak. Preliminarnim ispitivanjem utvrđena mu je prisutnost droge THC u organizmu. Vozaču je u Domu zdravlja u Valpovu izuzeta krv i urin zbog analize.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U 23,45 sati u Podravskim Podgajcima, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 25-godišnjak iz Svetog Đurađa. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 1,51 promila alkohola u krvi
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su tri prometne nesreće,  u dvije su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede,  a u jednoj je nastala materijalna šteta.
Na području Osijeka, Belog Manastira i Našica dogodila se po jedna prometna nesreća.

Izvor: PU osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit