Na području Osječko baranjske županije bez problema u vodoopskrbi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

UNATOČ REDOVITOJ OPSKRBI POTREBNO JE RACIONALNO TROŠENJE VODE

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju razdoblje visokih temperatura, a uz izostanak obilnijih oborina u proteklim razdobljima i povećanu potrošnju vode u vrijeme ljetnih vrućina, dijelovi Hrvatske prisiljeni su uvoditi restrikcije. Prema informacijama iz Hrvatskih voda stanje vodoopskrbe na području Osječko baranjske županije za sada je uredno i nema poteškoća u opskrbi. Kako je rekao dožupan Mato Lukić županijske službe su u kontaktu sa svih 10 davatelja usluga opskrbe vodom na području županije i do sada nitko nije prijavio problem s količinama vode.
Uvođenje mjera, kao što se dogodilo u Istarskoj županiji, nije u nadležnosti Županije, nego jedinica lokalne samouprave, dakle Općina i Gradova, osim ukoliko se na području županije u nekoliko gradova i općina ne dogodi potreba za restrikcijama. U tom slučaju župan odlučuje za područje županije kao što je to bilo u Istri – kazao je Lukić i dodao da je uvijek dobro građanima posvjestiti da je potrebno racionalno trošenje vode ne samo u ovim ljetnim danima.

NA DISTIBUCIJSKOM PODRUČJU NAŠIČKOG VODOVODA BEZ PROBLEMA U OPSKRBI

Kako smo doznali od Damira Farkaša iz Našičkog vodovoda, na našem području opskrba je uredna, dežurne službe svakodnevno prate stanje podzemnih voda, no iz našeg komunalnog poduzeća mole građane da u razdoblju iznimno visokih temperatura vodu troše racionalno budući da se korištenjem vode za zalijevanje vrtova i dvorišta, pranje vozila i punjenje bazena ugrožava kontinuitet vodoopskrbe za sve korisnike.

Tomislava Justić
Foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit