Volonteri Crvenog križa Našice nesebično pomažu građanima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je održana sjednica Odbora Gradskog društva Crvenog križa Našice. Tijekom koronakrize Crveni križ Našice je sudjelovao na 12 sjednica Stožera civilne zaštite u gradu, općinama i županiji. Pokrenut je SOS telefon za pomoć osobama u potrebi. Volonteri su građanima dostavljali hranu i lijekove te plaćali račune onima koji nisu bili u mogućnosti otići sami. Za pomoć građanima oko dostava u Općini Feričanci, angažirani su volonteri iz Udruge „Prijateljstvo“. Volonteri su sudjelovili i u debrifingu preko platformi Zoom i Skype s ostalim volonterima iz županije. Crveni križ Našice je distribuirao građanima brojne donacije  raznih tvrtki te donaciju iz programa Hrvatskog Crvenog križa „Vaš dar za pravu stvar“. Od ostalih donacija, Crveni križ Našice je izdvaja donacijuo tri bicikla u suradnji s BK Našice, 250 kg cementa za sanaciju kuće u ruševnom stanju te rabljene sanitarije, kućanski pribor, namještaj, odjeću i obuću za osobe u potrebi. Obilježen je i Svjetski dan Crvenog križa. Volonteri su odradili 1511 volonterskih sati. Djelatnici Crvenog križa Našice su sudjelovali na edukaciji o pružanju psihosocijalne podrške preko telefona, dok je 10 volontera sudjelovalo na 5 edukacija.
Uz nastavak aktivnosti vezanih za pandemiju, Crveni križ Našice nastavlja s projektom „Zaželi i ostvari“ u kojem je zaposleno 13 žena i projektom mladih „Svaka minuta je važna“ koji je odgođen. U rujnu će biti predstavljanje novog AVD uređaja koji će biti dostupan građanima. U planu je i provedba projekta „FEAD“ , a kojim bi ljudima u potrebi omogućili pakete hrane. Dvoje mladih članova u nedjelju putuje u odmaralište Crvenog križa Osijek u Orahovicu gdje će sudjelovati na Ljetnom kampu Udruge IKS koji je trebao ugostiti i mlade iz Švicarske, Bosne i Hercegovine te Poljske, no oni zbog Covid-19 situacije neće doći nego će sudjelovati putem interneta. U kolovozu će, kao i svake godine, 8 mladih volontera sudjelovati na 17. Ljetnoj školi mladih DCK OBŽ koja će ove godine zbog epidemioloških mjera ugostiti puno manji broj sudionika, a aktivnosti su prilagođene preporukama epidemioloških službi. Na Ljetnoj školi mladih, Crveni križ Našice će uz 8 mladih volontera sudjelovati i u organizaciji programa.

izvor: GDCK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit