U Hrvatskoj 108 novooboljelih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata potvrđeno je 108 novih slučajeva zaraze. – Danas ( 22.7.2020) je 149. dan od pojave koronavirusa u RH. Broj trenutno aktivnih slučajeva 1127. Dvije muške osobe preminule su u KBC-u Osijek – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš i prokomentirao kako novih žarišta nema. Najviše oboljelih je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 40.
Velika okupljanja su problem – prokomentirao je Krunoslav Capak. Više od 200 novooboljelih je s vjenčanja, a stotinjak s krizmi, proslava matura i sličnih događanja. S noćnim klubovima povezano je nešto više od 100 oboljelih – rekao je Capak.
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović  rekao je kako će Stožer pratiti situaciju vezanu uz vjenčanja i velika okupljanja. – Ako budemo donosili mjere, bit će oštrije od onoga što se najavljuje. Zasad računamo na svijest organizatora događanja, jer to je jedini način da spustimo broj novooboljelih. Smatramo da ne bi bilo pošteno kazniti one koji se pridržavaju mjera na način da mijenjaju životne planove – rekao je Božinović i dodao da se moramo pripremati za jesen i početak nove školske godine. Nove mjere bit će donesene ako se pojave nova žarišta.

redakcijsko izvješće

foto: Ministarstvo zdravstva

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit