Volonteri CK Našice radno proslavili Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Gradsko društvo danas je, povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, u centru grada organiziralo mjerenje tlaka i razine šećera u krvi, educiralo građane o reanimaciji i pružanju prve pomoći i prezentiralo rad svojih volontera. Uz prikaz svog rada, našički su volonteri građane darivali promidžbenim materijalom i drugim prigodnim darovima. Pokazali su  građanima opremu za vježbanje prve pomoći i realistični prikaz ozljeda, postupke pružanja prve pomoći, reanimaciju uz korištenje AVD uređaja , postupak pri gušenju, kako kod odraslih, tako i kod dojenčadi. Uz postupke prve pomoći, bio je postavljeno i mjesto gdje su građani mogli izmjeriti tlak i šećer u krvi, a priliku je iskoristilo 70-ak građana. Program je bio upotpunjen  izlaganjem i podjelom promotivnih materijala Crvenog križa.

Svjetski dan Crvenog križa obilježava se svake godine 8. svibnja. Na taj dan rođen je osnivač Crvenog križa, Švicarac Jean Henry Dunant. Vidjevši patnju uzrokovanu u bitci pokraj mjesta Solferina uvidio je potrebu pomoći. U maloj crkvi u blizini organizira stanovništvo da pomogne ranjenima i uzima poruke stradalih da prenese njihovim obiteljima. U godinama nakon bitke piše knjigu Sjećanje na Solferino i osniva Crveni križ, međunarodnu organizaciju koja pomaže svima u potrebi, ne gledajući različitosti između ljudi. Za svoj rad dobiva i prvu Nobelovu nagradu dodijeljenu za mir.
Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi uputio je čestitku i zahvalu svim volonterima, a građanima je zahvalio što podržavaju njihov rad. Program je završen druženjem članovima udruge Prijateljstvo iz Feričanaca  kojima su našički volonteri darivali torbu prve pomoći te im zahvalili na dosadašnjoj suradnji.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit