“Otvoreno srce” u posjetu Centru za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Druga skupina mladih volontera udruge “Otvoreno srce”, od kojih je i nekoliko osoba sa sindromom Down, ostvarila je kvalitetne edukacije i podijelila radosno zajedništvo u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku – izvijestio nas je profesor Anđelko Cvijetović i rekao kako su mladi volonteri upoznati o načinima suradnje te ustanove, odgojno-obrazovnim aktivnostima koje redovno pružaju te o brojnim projektima u kojima su uključeni i korisnici Centra, brojni volonteri te suradničke ustanove, institucije i udruge. – CNZD okuplja uz svoju stručnu službu stotinjak volontera. Danas nas je volonterka Klara, inače studentica socijalnog rada u Osijeku, motivirala ukazavši koliko djelovanje na području volontiranja u osobi pobuđuje radost, altruizam, zadovoljstvo, zahvalnost, ustrajnost, dobru volju. Domaćini Martina, Sanja i Tena govorile su o organizaciji, projektnim aktivnostima, statističkim elementima koji argumentiraju nužnost ovako koncipiranog Centra, oblicima suradnji sa Centrima za socijalnu skrb, odgovornom i stručnom ponašanju, te o izgradnji vlastitog prostora koji se stvara u Višnjevcu. Nastavak rada u novim prostorima očekuju idućeg proljeća. Time se i mi, Našičani i volonteri udruge Otvoreno srce veselimo, jer se u sklopu tog velikog zahvata gradi i područni segment u Našicama. To će biti jedan naš “finalmente” srednjoškolskog razvoja volonterstva kroz Školski volonterski klub i udrugu “Otvoreno srce” za organizirano i permanentno djelovanje u vidu volontiranja s osobama sa sindromom Down. Područje je to koje poznajemo, u kojem se educiramo već 8. godinu i možemo stvoriti obrazovno-odgojne elemente kojima ćemo osobama sa sindromom Down omogućiti inkluziju i svijetle trenutke. Ovo je vrijeme izvanrednog stanja zbog pandemije, ali nećemo posustati, jer život teče, a teku i svakodnevni izazovi kako za obitelji osoba s invaliditetom, same osobe s hendikepom, tako i za naše mlade srednjoškolce i volontere udruge Otvoreno srce! – kazao je prof. Cvijetović i zahvalio domaćinima u Centru za nestalu i zlostavljanu djecu u Osijeku i Mjesnom odboru Našice koji su podržali Udrugu.

izvor: Otvoreno srce Našice

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit