Učenici OGŠ “Kontesa Dora” uspješni na “Sirmium music fest-u”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Od 6. do 8. svibnja 2021. u Sremskoj Mitrovici održano je online 5. međunarodno natjecanje glazbenika “Sirmium music fest” u organizaciji Grada Sremske Mitrovice i Udruženja SIRMIUM Gradus ad Parnassum. Sedam solista i trio, poslalo je video zapise – izvijestila nas je ravnateljica OGŠ Kontesa Dora – uratke koje nije nimalo jednostavno snimiti u komadu, kako pravila nalažu (bez montiranja …). Natjecanje je podijeljeno u četiri discipline: klavir solo, klavirski duo (četveroručno), puhački instrumenti (flauta, klarinet, oboa, saksofon, horna, truba, trombon, fagot i tuba), komorni sastavi (ansambli sastavljeni od 2 do 8 članova). Našički učenici i njihovi mentori postigli su zapažene rezultate:
Učenica Nuo Cheng – solo klavir osvojila je 1. nagradu s 98,33 bodova u I.kategoriji. Leopold Jurčević – solo klavir osvojio je 2.nagradu s 92,33 bodova u I.kategoriji, Marko Balentić – solo klavir osvojio je 2.nagradu s 90 bodova u II.kategoriji. Njihova je mentorica Darija Vlajnić.
Učenik Fran Zavada – solo klavir osvojio je 1.nagradu s 96 bodova u Predkategoriji, Lejla Ćatić – solo klavir osvojila je 3.nagradu s 85 bodova u II.kategoriji, a Ema Korbar – solo klavir osvojila je 3.nagrada s 85 bodova u III.kategoriji. Njihova je mentorica Sanja Vazdar.
Komorni sastav – TRIO: Lana Prišć-bisernica, Filip Jurić-brač, Lejla Ćatić-klavir i nastavnica Sanja Vazdar osvojili su 1.nagradu s 98 bodova u I.kategoriji. Iva Hlavati – flauta uz korepetitoricu Dariju Vlajnić pod mentorstvom Ivane Sklepić osvojio je 2.nagradu s 90,25 bodova u II.kategoriji.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit