U Velimirovcu slave Gospu Fatimsku zaštitnicu mjesta i Župe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Velimirovcu danas slave zaštitnicu mjesta i Župe Gospu Fatimsku. Za ovu proslavu vjernici su se pripemali trodnevnicom koju su predvodili velečasni Marko Gerendaj, Ivan Štivčić te Patrik Alatić, a svečanu svetu misu u 11 sati, danas je u Župnoj crkvi u Velimirovcu predvodio fra Mislav Lukačević.

Gradić smješten gotovo u središtu Portugala, u gorju Serra d’Aire, postao je 1917. godine mjestom najčudesnijih događaja u 20. stoljeću – Gospinih ukazanja u Fatimi.  Poruke iz Fatime su proročanske, neke od njih dugo vremena tajne, a odnose se velikim dijelom na događaje koji su mijenjali povijest čovječanstva u prošlom stoljeću. Dvoje drugih malih vidjelaca Franjo i Jacinta umrli su 1919. i 1920. Lucija de Jesus dos Santos, posljednja vidjelica iz Fatime, u vječnost je zakoračila 13. veljače 2005. godine. Oni su 2000. godine proglašeni najmlađim blaženicima (kasnije će biti proglašeni i svetima) nemučenicima u povijesti Crkve.

Kako je i obećala na početku ukazanja u Fatimi, Gospa je pri svom posljednjem ukazanju 13. listopada objavila svoje ime – Gospa od svete krunice. Upravo 13. svibnja 1981. godine, na dan početka fatimskih ukazanja, pokušan je atentat na papu Wojtylu. On sam je kazao da svoj život i daljnji pontifikat duguje Gospi Fatimskoj. U njezinu krunu je stavljen metak kojim je bio pogođen.

 

Tomislava Justić
Foto:ilustracija/Kristijan Katarinček-naslovna

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit