U protekla 24 sata dvije prometne nesreće

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Tijekom protekla 24 sata dvije prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske dogodile su se dvije prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila je lake tjelesne ozlijede, a dvije su za posljedicu imale materijalnu štetu. Prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Belog Manastira.

Upravljao automobilom s 2,54 promila

Od 27. do 29. siječnja na području ove Policijske uprave u nadzoru prometa evidentirano je 18 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikala koji su vozili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 27. siječnja u 10 sati u Dardi, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 57-godišnjak iz Osijeka. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 2,54 promila. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 200 prekršaja od kojih 106 prekršaja prekoračenja brzine, 24 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 2 upravljanja pod zabranom, 2 upravljanja neregistriranim vozilom, 3 odbijanja ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača i 53 ostala prekršaja.

U petak, 27. siječnja u 18,30 sati u Zmajevcu je, u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila, 20-godišnjak iz Zmajevca. Vozač je odbio alkotestiranje te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 28. siječnja u 22,55 sati u Koritni, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnjak iz Koritne. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,88 promila. Vozač je odbio uzimanje krvi i urina zbog utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.300 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 60 dana i 12 negativnih bodova.

Izvor: PU osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit