U Osijeku potpisan ugovor za projekt „Vrijeme za školski obrok 2022/2023.”

Facebook
Twitter
Pinterest

U Osijeku je danas potpisan ugovor za projekt „Vrijeme za školski obrok 2022/2023.” kojim se želi osigurati školski obrok za djecu lošijeg socijalnog statusa kroz koji će govoto 1000 djece dobiti besplatan školski obrok. Ispred Županije ugovor je potpisao zamjenik župana Josip Miletić:

Ono što je svakako značajno za istaknuti je da će se projekt provoditi u 18 škola. No, želimo,  na našem području u suradnji s Vladom Republike Hrvatske reći da je ovaj projekt sjeo  na plodno tlo jer smo s dodatnim sredstvima omogućili besplatnu prehranu za svu djecu u Osječko baranjskoj županiji, što je u programu  župana Ivana Anušića bio najvažniji projekt za prvi mandat. Ono što vidimo na terenu je da se projekti provode izuzetno dobro, kvalitetno i u suradnji s Vladom Republike Hrvatske činimo sve da bi Osječko baranjska županija i naša djeca imala što je moguće bolje uvjete u našim školama. Ovo je jedna u nizu stvari koje ćemo poduzeti u narednom periodu i zahvaljujem državnoj tajnici na uručenju ovog značajnog ugovora za Osječko baranjsku županiju u vrijednosti od gotovo milijun kuna – kazao je Miletić.

Ispred Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ugovor je potpisala državna tajnica Margareta Mađarić:

Naše Ministarstvo ima niz aktivnosti i mjera koje su usmjerene na borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Provodimo i financiramo programe i projekte koji su usmjereni za djecu, obitelji, za sve koji su u riziku od siromaštva ili su ispod ljestvice siromaštva. Programe i projekte financiramo kako iz proračunskih sredstava, tako i iz europskih fondova. Jedan od tih projekata smo i danas svečano potpisali i uručili Gradu Osijeku i Osječko baranjskoj županiji. Projekt je financiran iz  Fonda europske pomoći za najpotrebitije, a usmjeren je za obroke u školama za djecu koja su u riziku od siromaštva – rekla je Mađarić  i dodala kako treba istaknuti da kroz ovaj projekt  financirano  šestogodišnje razdoblje kroz koje je diljem RH u 500 škola preko 30.000 djece imalo besplatan obrok, a iznos financiranja je  oko 134.000.000 kuna. Dodala je kako je i današnje potpisivanje ugovorao vidljiva  dobra suradnja Županije i Ministarstva na svim područjima, a posebno na području socijalne politike. 

 

Tomislava Justić

 

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit