U OŠ kralja Tomislava provodi se Program osposobljavanja učenika za upravljanje biciklom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U školskoj godini 2021./2022. u Osnovnoj školi kralja Tomislava u Našicama započela je provedba Programa osposobljavanja za upravljanje biciklom. U Program je uključeno 25 učenika petih razreda, a provedba je organizirana u sklopu izvannastavne aktivnosti koju vodi učitelj Tjelesne i zdravstvene kulture Marko Žigić.
Ovaj program učenicima petog razreda osnovne škole daje mogućnost stjecanja dodatnih kompetencija koje doprinose njihovu sigurnijem sudjelovanju u prometu, ali i mogućnost polaganja biciklističkog ispita i dobivanje potvrde o osposobljenosti za upravljanje biciklom. Program se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a za njegovu provedbu dogovorena je suradnja s djelatnicima Policijske postaje u Našicama i Autokluba „Našice“.
Program osposobljavanja za upravljanje biciklom i biciklističkog ispita te Obrazac potvrde o osposobljenosti za upravljanje biciklom u prometu donijelo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja 2016. godine, ali njegova provedba u školama još uvijek nije obvezna. Uvidjevši važnost Programa i važnost sustavnog rada na povećanju sigurnosti u prometu, Osnovna škola kralja Tomislava započela je provedbu Programa ove školske godine.
Provedbu Programa podržao je našički gradonačelnik Krešimir Kašuba, dr.med.vet. donacijom sredstava za kupnju bicikla na kojem će se vršiti praktični dio obuke.

izvor: OŠ kralja Tomislava (Vlatka Zahirović, Ivana Ostrički)

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit