Uzgajao marihuanu, predali oružje, vozili pijani i drogirani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 4 kaznena djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“

UZGAJAO STABLJIKE MARIHUANE ZA ILEGALNU PRODAJU

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga i policijskim službenici Policijske postaje Beli Manastir su 16. listopada uhitili 40-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje da se bavi neovlaštenim uzgojem marihuane s ciljem daljnje preprodaje. Obavljenom pretragom doma i očevidom 17. listopada, u Belom Manastiru i šumskom predjelu između Šećerane i Branjinog Vrha, policijski službenici pronašli su i oduzeli 80 stabljika marihuane visine do 280 cm, više pribora i alata za zalijevanje, održavanje i branje stabljika, 70 grama svježe ubrane marihuane kao i opremu pripremljenu za skladištenje i sakrivanje marihuane.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 40-godišnjak počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ te je predan pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava.

GRAĐANI DRAGOVOLJNO PREDALI MINSKO-EKSPLOZIVNA SREDSTAVA I ORUŽJA

U vremenu od 11. do 18. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske, evidentirano je 6 dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava i oružja. Građani su na području Osijeka, Našica, Čepina i Belog Manastira dragovoljno predali jednu zračnu pušku, 2 ručne bombe, 20 komada upaljača za protupješačku minu i 757 komada raznog streljiva. Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće tri osobe su lako tjelesno ozlijeđene.

U razdoblju od 15 do 17. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 27 vozača (22 vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

U navedenom periodu osim alkohola, evidentirana su još 254 prekršaja od kojih 123 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 22 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 nepropisna korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 7 upravljanja neregistriranim i tehničkim neispravnim vozilom i 79 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 17. listopada, u 19,50 sati u Markovcu Našičkom, kada je u prometu zaustavljen vozač osobnog automobila 40-godišnji hrvatski državljanin iz Vukojevaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 3,16 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U petak, 15. listopada, u 00,00 sati u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 42-godišnji hrvatski državljanin iz Popovca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,38 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

U subotu, 16. listopada, u 20,30 sati, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 44-godišnji hrvatski državljanin iz Vrbice je uslijed nepropisnog obilaženja udario u parkirani automobil i napustio mjesto prometne nesreće. Naknadno je vozaču evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,08 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 17. listopada, u 22 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa zaustavljen je 38-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozaču je preliminarnim testiranjem očitana reakcija na drogu tipa kokain te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

izvor: PUOBZ

foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit