U Općini Podgorač dogovara se izgradnja solarne elektrane

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Općinski načelnik Goran Đanić održao je radni sastanak s predstavnicima austrijske tvrtke Wircon koja se bavi postavljanjem solarnih elektrana. Projekt menadžer tvrtke Wircon, Günter Spittersberger, upoznao je općinskog načelnika s namjerom investiranja u solarnu elektranu na području Općine Podgorač, vrijednosti oko 400 milijuna kuna. Navedena solarna elektrana bila bi najveća u Republici Hrvatskoj. Načelnik Đanić podržao je ovu ideju i obećao punu podršku u realizaciji projekta, ali je istaknuo da je za takvu investiciju potrebna promjena prostornih planova Općine Podgorač te Osječko – baranjske županije, a to zahtjeva više vremena. – Izgradnja solarne elektrane je interesantna za Općinu Podgorač zbog toga što tvrtka Wircon želi osnovati novu tvrtku u Podgoraču, a samim tim bi Općina Podgorač imala veliku financijsku korist od svakog proizvedenog kilovata električne energije – prokomentirao je načelnik Đanić.

izvor: Općina Podgorač

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit