Policija zaplijenila više od 170 kg duhana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 4 kaznena djela od kojih policija izdvaja kazneno djelo Nedozvoljena trgovina i 2 kaznena djela Teška krađa.
POLICIJA ZAPLIJENILA VIŠE OD 170 KILOGRAMA DUHANA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 43-godišnjakinja, 32-godišnji i 24-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo Nedozvoljena trgovina. Jučer, 16. siječnja, temeljem naloga suda, obavljene su pretrage više osobnih vozila, domova i drugih prostorija s područja Osijeka i Baranje, kojom prilikom su policijski službenici pronašli i oduzeli više od 170 kilograma duhana, bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, namijenjenog za daljnju prodaju.
PROVALIO U TRGOVINU
Jučer je, pod okriljem noći, u Belom Manastiru, nepoznati počinitelj provalio u trgovinu iz koje je ukrao novac i mobitel. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 1500 kuna.
UKRAO NOVAC I NAKIT IZ KUĆE
U subotu, 15. siječnja, u večernjim satima, u Podravskim Podgajcima, nepoznati počinitelj nezamijećeno je ušao u obiteljsku kuću, vlasništvo 71-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao novac, nakit i zidnu sliku. Vlasniku je počinjena materijalna šteta više od 10000 kuna.
PROMETNE NESREĆE I ALKOHOLIZIRANI VOZAČI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka bilo je 5, a na području Đakova 1 prometna nesreća.
U razdoblju od 14. do 16. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 19 vozača, od kojih 16 vozača osobnog automobila, 2 vozača bicikla i vozač mopeda, a koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi te se 1 vozač osobnog automobila odbio alkotestirati.  Evidentirana su još 223 prekršaja od kojih: 108 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 30 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanje neregistriranim vozilom i 51 ostali prekršaji. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 14. siječnja, u 23,10 sati, na graničnom prijelazu u Donjem Miholjcu, gdje je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnji hrvatski državljanin iz Zvonimirovca.   Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,59 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U 20,25 sati, u Osijeku, u Ulici Sv. L. B. Mandića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač osobnog automobila 66-godišnji hrvatski državljanin iz Briješća je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,21 grama po kilogramu.  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
U subotu, 15. siječnja, u 2,45 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozač je unazad 3 godine 2 puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
U 6 sati, u Aljmašu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško tjelesno ozlijeđena. Vozač osobnog automobila 21-godišnji hrvatski državljanin iz Laslova, je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,05 grama po kilogramu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
Jučer, 16. siječnja, u 15,25 sati, u Kućancima, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 38-godišnji hrvatski državljanin iz Šljivoševaca je, zbog nepropisnog kretanja vozilom po kolniku, udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,06 grama po kilogramu.  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

izvor: PU OBŽ

foto: PUOBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit