U OBŽ jedan pozitivan, u OŽB Našice dovršen projekt vrijedan 2,5 milijuna kn

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Načelnik stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović izvijestio je danas da je na području naše županije od 95 testiranih, evidentiran jedan pozitivni nalaz na koronavirus. Riječ je o medicinskom djelatniku koji je bio u samoizolaciji.  Trenutno na području županije imamo 110 bolesnika; hospitalizirano ih je 18 u KBC-u. Dva pacijenta su skinuta s respiratora i samostalno dišu. U samoizolaciji je trenutno 135 ljudi. Broj se smanjio za 33. Policija je izvijestila da nije bilo kršenja mjere samoizolacije, a posljednjeg dana u kojem je propusnica bila obvezna, bez propusnice je zatečeno 7 osoba. Ivanović je podsjetio da od danas na području naše županije propusnice nisu potrebne.
Župan Ivan Anušić izvijestio je da je ponovo poslana zamolba Nacionalnom stožeru da pekarnice rade od 6 sati ujutro,a danas će se uputiti i dopis s molbom da se otvore trgovine s bijelom tehnikom, odjećom i obućom koje mogu poslovati prema pravilima. Župan je izvijestio i o projektu vrijednom 2,5 milijuna kuna. Kako je rekao, danas je dovršen projekt uvođenja kisika i plinova za OŽB Našice pa će u slučaju povećanja broja pacijenata, oni imati dostupniju zaštitu. Projekt je financiran iz decentraliziranih sredstava Osječko-baranjske županije. – Dočekali smo i to da unutar naše županje možemo prometovati bez propusnica, a dobili smo dozvolu za to jer su građani poštovali epidemiološke mjere zaštite – rekao je Anušić i prokomentirao da zbog pridržavanja mjera imamo jednog ili nijednog oboljelog dnevno, što je dobar rezultat, no to, istaknuo je, ne mora značiti da je sve gotovo jer jedan pogrešan korak može dovesti do eskalacije širenja virusa pa prema tome i uvođenja još strožih mjera. Iskazao je nadu da se to neće dogoditi. Nakon dva tjedna će se mjere ponovno razmatrati pa je  apelirao na građane da i dalje budu disciplinirani. Stožer će se sastajati svakodnevno, ali od od ovog tjedna tiskovne konferencije bit će ponedjeljkom, srijedom i petkom – izvijestio je župan Anušić. Za ostale dane u tjednu informacije za javnost bit će objavljene putem priopćenja.

foto: OBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit