U našoj županiji 107 novopozitivnih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ, u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 348 uzoraka od kojih je 107 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 42 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše (38) novopozitivnih je s područja grada Osijeka, zatim deset s područja Đakova, devet iz Belog Manastira, sedam iz Čepina, šest iz Našica, po pet iz Belišća, Petrijevaca i Valpova, po dvije osobe su s područja Bilja, Đurđenovca, Gorjana, Šodolovaca i Viškovaca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bizovca, Darde, Donjeg Miholjca, Drenja, Erduta, Kneževih Vinograda, Koške, Petlovca, Podgorača, Punitovaca, Satnice Đakovačke i Strizivojne.

Na bolničkom liječenju nalazi se 131 osoba koja je oboljela od COVID-19, i to 97 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih su 25 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 34 pacijenta. Preminule su dvije osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 72 i 95 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.458 osoba. Policijski službenici proveli su 7 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili dva kršenja, u Osijeku i Belom Manastiru. Obavili su i 129 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera. Imali su također dva postupanja 24. travnja u 1:25 sati i 4:02 sati u dva stana u Osijeku povodom organiziranja privatnih okupljanja koja su protivna odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o privatnom okupljanju od najviše 10 osoba iz najviše 2 kućanstva. Organizatorima okupljanja uručeni su prekršajni nalozi prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

 

izvor: OBŽ, foto: arhiva RN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit