U HGK Županijskoj komori Osijek održano ocjenjivanje craft piva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Hrvatskoj gospodarskoj komori  Županijskoj komori Osijek jučer je održano Prvo ocjenjivanje kvalitete zanatskog, tzv. craft piva

Ocjenjivanje je održano u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek, a cilj mu je bio promocija malih pivovara i njihovih proizvoda. Piva je ocjenjivala komisija od devet članova koju je vodio doc. dr. Iztok Jože Košir, s Instituta za hmeljarstvo i pivarstvo Slovenije.
Ova nova aktivnost  HGK  Županijske komore Osijek, potaktnuta je, između ostalog, činjenicom da se u Slavoniji uzgaja sve više pivarskog ječma, a tu je i tvornica pivskog slada Slavonija-slad d.o.o.

U Hrvatskoj ima gotovo 90 craft pivovara

Na natjecanju je sudjelovalo 19 craft pivovara iz čitave Hrvatske s 50 uzoraka piva za kategorije koje su ocjenjivane, a to su Ale svjetlo i tamno te Lager pivo svjetlo i tamno. Članovi komisije ocjenjivali su miris, okus, punoću, karbonizaciju te postojanost pjene. Rezultati će biti objavljeni na osječkom Craft beer festivalu koji bi se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, trebao održati 14. i 15. svibnja.

Redakcijski tekst

Foto:HGK ŽK Osijek

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit