U Đurđenovcu održana sjednica Općinskog vijeća

Facebook
Twitter
Pinterest

U Đurđenovcu je sinoć održana sjednica Općinskog vijeća. Aktualni sat obilježila su pitanja vijećnika načelniku Hrvoju Topaloviću. Vijećnika Ivu Kljajića  zanimalo je zašto je stožerno društvo DVD Šaptinovci, a ne Đurđenovac, te što se radi po pitanju osnivanja profesionalnog vatrogasnog društva na području općine. Načelnik Topalović je odgovorio kako DVD Šaptinovci jedino udovoljava uvjetima za stožerno društvo, a Općina Đurđenovac nikada nije imala profesionalnu vatrogasnu postrojbu. JVP postoji u Našicama, a između ostalog, ta postrojba uvijek sudjeluje u gašenju većih požara na području općine Đurđenovac. Vijećnika Mirka Pritišanca zanimalo je može li općina financijski pomoći obnovu fasade na rimokatoličkoj crkvi u Šaptinovcima. Načelnik mu je odgovorio kako financijska pomoć nije upitna, ali tu pomoć ipak treba inicirati i zatražiti župnik. U nastavku sjednice prihvaćen je prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Općine Đurđenovac za 2021. godinu. Višak prihoda nad rashodima iznosi 7.226.244 kune. Vijećnici su prihvatili i prijedlog pravilnika o mjerama i dodjeli jednokratne novčane pomoći Općine Đurđenovac, po kojemu samac može dobiti najviše 5.000 kuna, a obitelj po svakom članu najviše 2.000 kuna. U slučajevima velike štete, pomoć se može dodijeliti u iznosu do 20.000 kuna, a istu svotu može dodijeliti i sam načelnik. Prihvaćen je i prijedlog odluke o prodaji nekretnina u vlasništvu općine Đurđenovac putem javnog natječaja, a radi se o vrlo bitnoj katastarskoj čestici u Poslovnoj zoni Pašnjak.

Tekst i foto: Kristijan Katarinček

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit