Svečano proslavljen Dan Općine Đurđenovac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U sklopu proslave Dana općine Đurđenovac danas su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće za poginule hrvatske branitelje na spomen-obilježju u središtu Đurđenovca. Vijenac su položili roditelji poginulih hrvatskih branitelja, izaslanik predsjednika Sabora i predsjednika Vlade – zamjenik župana Josip Miletić, počasni građanin Đurđenovca Vladimir Šeks, izaslanstvo Općine Đurđenovac predvođeno načelnikom Hrvojem Topalovićem i predsjednicom Vijeća Dragicom Pavlić, predstavnici Grada Našica i susjednih općina, hrvatski branitelji i predstavnici udruga s područja đurđenovačke općine.

U nastavku prigodnog programa održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Đurđenovac koju je otvorila predsjednica Vijeća Dragica Pavlić koja je čestitala svima Dan Općine Đurđenovac. Načelnik Općine Hrvoje Topalović uz čestitku svim žiteljima Općine, istaknuo je da je u proteklih godinu dana bilo niz ulaganja u komunalnu i prometnu infrastrukturu. Osim toga, Općina je osigurala uskrsnice i božićnice za sve umirovljenike, a najugroženijim sugrađanima isplaćuje pomoć za ogrjev. Osigurala je i besplatne radne bilježnice i tehnički materijal za sve osnovnoškolce, kao i božićne darove za vrtićance i učenike nižih razreda osnovne škole.

-Ulažemo i u sport, u čak šest nogometnih klubova s područja općine, ali i u tenis, rukomet, kuglanje i šah – istaknuo je načelnik Općine Hrvoje Topalović.

Izaslanik predsjednika Sabora i predsjednika Vlade RH – zamjenik župana Josip Miletić čestitao je Dan Općine Đurđenovac te pohvalio napredak.

– Puno je kvalitetnih projekata koji su se razvijali u prethodnom razdoblju, zahvaljujući naporima načelnika i njegovog tima, ali i suradnji s Osječko-baranjskom županijom i Vladom RH. Općina Đurđenovac nije ista općina sada i prije pet ili deset godina na čemu čestitam načelniku, a potporu Osječko-baranjske županije imat će i u budućnosti. Uvjeren sam da će projektima koje budu razvijali i nominirali i dalje podizati kvalitetu života u svojoj općini – rekao je Josip Miletić.

Čestitkama su se pridružili i počasni građani Općine Đurđenovac – Vladimir Šeks i Tomislav Ivić.

Program svečane sjednice Općinskog vijeća je svojim nastupom uveličao mješoviti crkveni zbor Župe sv. Josipa u Đurđenovcu, a druženje domaćina i gostiju nastavljeno je uz Tamburaški sastav “Čokanj”.

U Crkvi sv. Josipa od 18:30 sati svetu misu trodnevnicu predvodit će vlč. Mario Večerić, katedralni župnik iz Požege. Nakon mise održat će se orguljaški koncert.

U sklopu proslave Dana Općine Đurđenovac danas je Dječji vrtić “Jaglac” Đurđenovac organizirao slikanje po pločnicima Đurđenovca.

tekst i foto: N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit