Hrvoje Šimić na sastanku Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Kanada

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Saborski zastupnik Hrvoje Šimić sudjelovao je na sastanku Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Kanada s izaslanstvom kanadskog parlamenta predvođenog predsjednikom Senata Georgeom J. Fureyem. Voditelj Skupine Marin Lerotić izrazio je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima, naglasivši kako mu je iznimno drago što je na čelu skupine koja je jedna od najbrojnijih u Saboru.

-Posljednjih 30 godina, od uspostavljanja diplomatskih odnosa Hrvatske i Kanade, obilježava dobro partnerstvo i čvrsta povezanost naših zemalja – rekao je Lerotić. Zahvalio je na financijskoj pomoći koju je Kanada uputila nakon potresa koji su pogodili Hrvatsku. Govoreći o gospodarskoj suradnji, drži kako veliki potencijal leži u informacijskim tehnologijama i znanosti, a osvrnuo se i na sveobuhvatni gospodarski i trgovinski sporazum između EU-a i Kanade – CETA, koji daje priliku za jačanje robne razmjene. Kao perspektivnu granu suradnje vidi brodogradnju i suradnju hrvatskog brodogradilišta 3. Maj s kanadskom tvrtkom kojoj su do sada isporučili tri broda.

Predsjednik Senata George J. Furey također je potvrdio dobre odnose dviju zemalja, bez otvorenih pitanja. Istaknuo je brojnu zajednicu Hrvata koji žive u Kanadi. Izrazio je zahvalnost što je Hrvatska među prvim zemljama potpisala sporazum CETA. Dužnosnici su razmijenili mišljenja o ljudskim pravima, ravnopravnosti spolova, energetskoj krizi izazvanoj ratom u Ukrajini te suradnji u turizmu. Istaknuli su važnost parlamentarne suradnje i njenog daljnjeg intenziviranja kroz međusobne posjete.

Zastupnici Marko Pavić, Andro Krstulović Opara, Katica Glamuzina, Vladimir Bilek i Hrvoje Šimić jučer su u Saboru, kao dio hrvatskog izaslanstva, sudjelovali na službenom i radnom ručku koji je u čast delegacije iz Kanade organizirao potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner.

izvor: saborski zastupnik Hrvoje Šimić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit