Sutra se aktivira treća faza Respiracijskog centra KBC-a Osijek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Županijskog stožera civilne zaštite, ravnatelj KBC-a Osijek dr. sc. Željko Zubčić najavio je da će se sutra aktivirati treća faza Respiracijskog centra KBC-a Osijek. -Limit za takvu odluku bilo je smještaj 50 bolesnika na respiratore, čemu smo bili blizu u tri navrata. Pretpostavljamo da je sada vrhunac epidemije i zato dižemo našu spremnost na najvišu moguću razinu. Kako što smo već objavili, za rad Respiracijskog centra mobilizirano je devet tehničara i medicinskih sestara iz općih bolnica, još šest ćemo do idućeg tjedna, dok sve ostale potrebe pokriva kadar KBC-a – rekao je ravnatelj Željko Zubčić.

Pojasnio je kako će se postojeće pacijente oboljele od COVID-19 rasporediti na tri povezane lokacije unutar Respiracijskog centra i o njima će skrbiti tri različita tima, čime se osigurava još kvalitetnija skrb o pacijentima. Kreveti i respiratori su već smješteni u te prostore, s tim da KBC-e raspolaže s 80 respiratora od kojih su nešto više od 60 namijenjeni oboljelima od COVID-a, no stalno se nabavlja nova oprema, a moguće su i preraspodjele unutar KBC-a.

izvor: OBŽ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit