Na koronavirus novopozitivne 223 osobe, preminulo 6 oboljelih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U posljednja 24 sata u laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 520 uzoraka od kojih je 223 bilo pozitivno.

Najviše novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (119), a slijede područja gradova/općina Belišće i Đakovo (po 14), Valpovo i Našice (po 9), Bilje i Čepin (po 6), Đurđenovac (5), Antunovac, Beli Manastir, Bizovac i Donji Miholjac (po 4), Čeminac, Darda, Erdut, Koška i Semeljci (po 3), Kneževi Vinogradi (2), Ernestinovo, Magadenovac, Petrijevci, Punitovci, Satnica Đakovačka, Šodolovci, Trnava i Viljevo (po 1).

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 232 osobe oboljele od COVID-19, i to 180 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 43 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 52 pacijenta s tim oboljenjem.

U posljednja 24 sata preminulo je šest osoba s područja OBŽ oboljelih od COVID-a. Najstarija preminula osoba rođena je 1932., a najmlađa 1963. godine. Uz COVID-19 svi su imali i druge komorbiditete.

Na području OBŽ trenutno se u samoizolaciji nalazi ukupno 2.829 osoba.

Nakon današnje sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Ivan Hampovčan najavio je da će od ponedjeljka Dom zdravlja OBŽ u Đakovu organizirati uzimanje uzoraka za područje Đakovštine, i to od 8.00 do 10.00 sati, a pacijente će naručivati epidemiološka služba.

Policija je u posljednja 24 sata provela 60 provjera osoba u samoizolaciji. U 59 samoinicijativnih provjera sve osobe zatečene su na prijavljenoj adresi, a prilikom provjere jedne dojave građana utvrdili su kršenje te mjere u Osijeku. Obavili su i 79 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 39 nadzora provođenja epidemioloških mjera. Nadzor je proveden u prodavaonicama i trgovinama (11), trgovačkim centrima (8), pekarnicama (5), kioscima (3), kladionicama i tržnicama (po 2) te po jednoj cvjećarnici, frizerskom salonu, mjenjačnici, optičarskoj radnji, osiguranju, ugostiteljskom objektu i uslužnoj djelatnosti. U dva slučaja utvrdili su nepravilnosti za koje su izrekli upozorenja i naložili mjere za njihovo otklanjanje.

izvor: OBŽ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit