Nacionalni pozivni centar za žrtve – najbolji organizator volontiranja za 2020.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekšaja (NPC) osvojio je ovogodišnju nagradu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike za najboljeg organizatora volontiranja 2020. godine.

NPC je anonimna linija za pomoć i podršku žrtvama i svjedocima te njihovim obiteljima koja djeluje iza besplatnog broja 116 006. Žrtve i svjedoci pozivom na 116 006 mogu dobiti pravne i praktične informacije, kontakte relevantnih institucija i organizacija te emocionalnu podršku, a od 2013. do danas centar je kontaktiralo preko 10 tisuća pozivatelja i pozivateljica.

Glavni pružatelji/ice podrške žrtvama i svjedocima na liniji su posebno educirani volonteri/ke NPC-a, a to su uglavnom studenti/ice prava, psihologije i socijalnog rada koji/e svoja znanja, vještine i slobodno vrijeme već sedam godina velikodušno stavljaju na raspolaganje pozivateljima i pozivateljicama NPC-a. Do danas je educirano preko 250 volontera/ki koji su zajedno odradili više od 38 tisuća volonterskih sati.

NPC je svjestan važnosti postojanja kontinuirane, besplatne i lako dostupne podrške žrtvama i svjedocima te odgovornosti uloge koju imaju volonteri i volonterke. Upravo iz tog razloga NPC aktivno radi na trajnom usavršavanju volonterskog programa, dodatnih aktivnosti te specijaliziranih edukacija koje su volonterima/kama na raspolaganju za vrijeme njihovog volonterskog staža. Zbog važnosti koju pridaje razvoju i održavanju volonterskog programa, NPC posebno cijeni nagrade i priznanja koje prepoznaju uloženi trud i kvalitetu djelatnika/ica uključenih u volonterske aktivnosti, volontera/ki i samog volonterskog programa.

-Posebno smo ponosni na koordinatoricu Maju Štahan koja je 2018. godine osvojila Državnu nagradu za koordinatoricu volontiranja, a iznimno nam je zadovoljstvo što je NPC i ove, 2020. godine, prepoznat te smo osvojili Državnu nagradu za organizatora volontiranja. Rad i trud u području volontiranja prepoznao je i Volonterski centar Osijek koji nam je dodijelio 03. prosinca Nagradu za primjer dobre prakse uključivanja volontera. Vjerujemo da je protekla godina za sve bila izazovna, pa tako i za NPC. Volonterski program je za vrijeme lockdown-a po prvi put u povijesti NPC-a bio obustavljen, a edukacije postojećih i novih volontera/ki su se odvijale online ili u znatno izmijenjenim uvjetima.

Ipak, ponosni smo što smo u ovoj, izazovnoj 2020. godini, uspjeli osigurati neometan rad 116 006 linije, provesti tri regrutacije i edukacije volontera/ki, proširiti naš tim za pet novih zaposlenika/ca i produljiti naše radno vrijeme na 24-osatno.Drago nam je što su naš trud i kvaliteta i ove godine uočeni te što nas je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike prepoznalo i nagradilo kao najbolje organizatore volontiranja u 2020. godini. Iako vjerujemo da će budućnost donijeti nove i neočekivane izazove, priznanja poput ovog nas motiviraju da ustrajemo u našem radu te da promišljamo o novim, kreativnijim i učinkovitijim načinima pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima – stoji u priopćenju tima Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja.

izvor: OBŽ, foto: Ministarstvo rada

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit