Sutra otvorenje Vukovarskog vodotornja – simbola zajedništva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Sve je spremo za svečano otvorenje Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva koje možete pratiti uživo sutra ( 30. listopada )  od 17:30 sati na sljedećim kanalima:

Službena internetska stranica Grada Vukovara (https://www.vukovar.hr/)

Službena internetska stranica Vukovarskog vodotornja –simbola hrvatskog zajedništva (https://vukovarskivodotoranj.hr/)

Službena Facebook stranica Grada Vukovara (https://www.facebook.com/vukovar.hr)

Objekt Vodotornja sadrži memorijalne stube, memorijalnu sobu i vidikovac te će se u njemu u istome trenutku moći nalaziti najviše 70 osoba. U prizemlju pored Vodotornja nalazi se amfiteatar sa 100 sjedećih mjesta, dječje igralište i kafić. U Memorijalnoj sobi u Vodotornju postavljeno je šest interaktivnih ekrana s multimedijalnim sadržajem koji govore o Domovinskom ratu, žrtvi Vukovara, ali i povijesti Vodotornja. Iz Memorijalne sobe se Memorijalnom stazom ide na vidikovac, a sama staza simbolizira teški uspon Republike Hrvatske u borbi za slobodu i neovisnost. Na vidikovcu kraj samoga jarbola s hrvatskim barjakom u spomen na hrabrost i požrtvovnost postavljene su stope pokojnih branitelja Ivana Ivanike i Hrvoja Đalte koji su podizali zastavu na Vodotornju svaki puta kada bi ona za vrijeme napada na Vukovar bila srušena.

Vukovarski vodotoranj visok je gotovo 50 metara – tijekom Domovinskog rata pogođen s više od 600 granata. U njegovu rekonstrukciju i izgradnju okolnih objekata uloženo je 46 milijuna kuna, prikupljenih uglavnom donacijama građana i poduzeća iz zemlje i inozemstva.

 

izvor: Grad Vukovar

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit