Epidemiološka situacija vrlo ozbiljna, OŽB Našice na raspolaganju

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Petar Lagator danas je istaknuo kako je epidemiološka situacija na području županije vrlo ozbiljna. – Sve mjere Nacionalnog stožera koje su na snazi su dobre i njihova odgovorna primjena može dati rezultate, međutim ukoliko ne bude pozitivnih pomaka Županijski stožer će sukladno svojim ovlastima te mjere još pooštriti, i to ograničenjem broja osoba na svim okupljanjima, odredbama o obveznom nošenju maski u još više situacija, držanju socijalnog razmaka, pranju ruku i drugim oblicima odgovornog ponašanja – kazao je Lagator.
– Radi prilagođavanja novih uvjetima i zbog sve većeg broja oboljelih i preminulih, a u dogovoru s Osječko-baranjskom županijom, KBC-om i ministrom zdravstva Berošem donesena je odluka da se OŽB Našice stavi na raspolaganju te reorganizira i postane COVID bolnica za Osječko-baranjsku županiju. Bolnica je nedavno kvalitetno opremljena zahvaljujući Osječko-baransjkoj županiji, ima centralni razvod plinova te svaka soba ima dostupan kisik potreban u ovim uvjetima. Dogovoren je postupan prijelaz na takav rad, sve do punog kapaciteta Bolnice od 150 postelja s priključcima kisika, no već sada je dio oboljelih od COVID-a u Našicama – rekao je ravnatelj Opće županijske bolnice Našice dr. Hrvoje Šimić.
Ravnatelj KBC-a Osijek dr. Željko Zubčić ističe da je riječ o aktiviranju sekundarnih kapaciteta za COVID, i to prije aktiviranja sportskih dvorana koje su zadnja opcija (nakon iskorištenja svih bolničkih kapaciteta). Naglašava da će svi pacijenti našičke bolnice kojima treba druga vrsta medicinskih usluga biti zbrinuti u KBC-u Osijek.
Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec kaže kako je odlukom da se svi bolnički kapacitet na području OBŽ stave u funkciju za liječenje COVID bolesnika nastala i potreba da se počnu pripremati i dodatni izvanbolnički kapaciteti. Stoga je odlučeno da se za tu namjenu ponovno aktivira dvorana Gradski vrt u Osijeku, u koju će se narednih dana prebaciti potrebna oprema. Na prijedlog Osječko-baranjske županije potpisan je i sporazum o korištenju centra Gradskog društva crvenog križa u Orahovici za sve pozitivne osobe koje nemaju znakove bolesti (asimptomatske) te za osobe u samoizolaciji. Na raspolaganju je 200 kreveta s mogućnošću proširenja za još 100, a primjena počinje od 1. studenoga.
Ravnateljstvo KBC-a Osijek danas je obavijestilo građane da je od 1. studenoga za testiranje na SARS_CoV-2 potrebno prethodno naručivanje (tel. broj 031-511-050 svakim radnim danom od 8.30 do 10.30 sati), a odnosi se na kontakte s pozitivnim osobama ili simptomatske bolesnike upućene od strane primarne zdravstvene zaštite ili Službe za epidemiologiju. Naglašava se kako se ne moraju naručivati svi korisnici koji trebaju biti hospitalizirani ili im je potreban test za dijagnostičke postupke u bolnicama.

izvor:OBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit