Održana je 33. sjednica Županijske skupštine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku održana 33. sjednica Skupštine Osječko – baranjske županije. Sjednica je uobičajeno započela vijećničkim pitanjima županu. Jedno od pitanja odnosilo se na aktualnu situaciju vezanu uz preuzimanje tvrtke Meggle od strane Belja. Župan Ivan Anušić još je jednom potvrdio i pozdravio ovu informaciju, istaknušvi kako je ta inicijativa vrlo dobra s obzirom da tvrtka BELJE planira proširiti proizvodnju mliječnih proizvoda, posebno popularnog “ABC sira” koji je jedan od najpoznatijih brendova ove baranjske tvrtke. Anušić je dodao kako će na taj način biti preuzeto stotinjak radnika kao i svi kooperanti koji će nastaviti s proizvodnjom.
Vijećnike je zanimala i aktualna situacija vezana uz nezaposlenost. Župan je odgovorio kako je krajem rujna ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje, područna služba Osijek izvijestila da je broj nezaposlenih u našoj županiji 16.851 osoba ili 2,9 % manje nego prethodni mjesec. Župan je dodao kako se blago, ali konstantno povećava broj zaposlenih, odnosno smanjuje broj nezaposlenih osoba, što je dobar trend posebno u ovom trenutku.
Vijećnici su u nastavku sjednice, među ostalim prihvatili izvješće župana o radu u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine, kao i informacije o financijskom poslovanju jedinica lokalne samouprave na području Osječko – baranjske županije u 2019. godini. Prihvaćena je i informacija o projektu izgradnje Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, o čemu je vijećnike informirala pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Silva Wendling. Kako je istaknula, ishođeni su svi potrebni dokumenti za građenje, a ovih bi dana trebao biti objavljen i javni natječaj za njegovu izgradnju. Vijećnici su prihvatili i izvješće o stanju i problematici zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Županija, kao i izvješća o poslovanju Zračne luke Osijek d.o.o., Cestinga d.o.o. te Slobodne zone Osijek d.o.o. u prošloj godini.

tekst i foto: D.Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit