SŠIK Našice ugostio međuopćinski LiDraNo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavog držana je međuopćinska smotra učeničkog stvaralaštva LiDraNo 2020. Sudjelovali su učenici i mentori iz srednjih škola Donjeg Miholjca, Đakova, Našica i Valpova. Ovogodišnji je međuopćinski susret uvodnom pozdravnom riječju otvorio ravnatelj škole Željko Filjak.
Novinarski su radovi, zbog malog broja prijava, predloženi za prosudbu na županijskoj smotri.
Dramsko-scenske nastupe je pratilo prosudbeno povjerenstvo za dramsko-scenski izraz u sastavu: Snježana Šulentić, prof. hrv. jezika i književnosti, dipl. knjižničar, dramski pedagog, Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek, Anđela Vidović, kazališni kritičar i teatrolog i Gordan Marijanović, mag. art., akademski glumac i lutkar, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku. U prvom je dijelu nastupilo devet učenika u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa, a potom smo vidjeli dvije skupne scenske igre. Među pojedinačnim je nastupima za županijsku smotru LiDraNo predložena Josipa Kovač (4. razred) te skupni dramsko-scenski nastup našičkih gimnazijalaca, naslovljen Održivi. Mentorica je prof. Leopoldina Mijatović. U školskoj je knjižnici održan okrugli stol o literarnom stvaralaštvu na kojemu je predstavljeno petnaest literarnih radova. Nakon što su autori pročitali svoje tekstove, članovi prosudbenog povjerenstva (Blaženka Pavlović-Radmanović, mr. sc., Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, Anja Križek, prof. hrvatskog jezika i književnosti, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Marina Tomić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, pjesnikinja) su ih komentirali te šest najboljih predložili za sudjelovanje na sljedećoj razini smotre. Među najkvalitetnijim je literarnim radovima i jedan iz naše škole, a riječ je o pjesmi Ljubav, učenice Ane Belak (3. razred), čija je mentorica profesorica savjetnica Marina Pavičić.
Program ovogodišnje međuopćinske smotre LiDraNo 2020. su vodili Josip Placento i Domagoj Žagar, učenici 4. b razreda opće gimnazije. Nakon završetka dramsko-scenskog dijela programa, a prije okruglog stola o literarnom stvaralaštvu, u predvorju višenamjenske dvorane poslužena je zakuska koju su pripremili učenici i stručni nastavnici u ugostiteljskom praktikumu naše škole.

izvor: SŠIK

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit