SŠIK Našice ugostio međuopćinski LiDraNo

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavog držana je međuopćinska smotra učeničkog stvaralaštva LiDraNo 2020. Sudjelovali su učenici i mentori iz srednjih škola Donjeg Miholjca, Đakova, Našica i Valpova. Ovogodišnji je međuopćinski susret uvodnom pozdravnom riječju otvorio ravnatelj škole Željko Filjak.
Novinarski su radovi, zbog malog broja prijava, predloženi za prosudbu na županijskoj smotri.
Dramsko-scenske nastupe je pratilo prosudbeno povjerenstvo za dramsko-scenski izraz u sastavu: Snježana Šulentić, prof. hrv. jezika i književnosti, dipl. knjižničar, dramski pedagog, Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek, Anđela Vidović, kazališni kritičar i teatrolog i Gordan Marijanović, mag. art., akademski glumac i lutkar, Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku. U prvom je dijelu nastupilo devet učenika u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa, a potom smo vidjeli dvije skupne scenske igre. Među pojedinačnim je nastupima za županijsku smotru LiDraNo predložena Josipa Kovač (4. razred) te skupni dramsko-scenski nastup našičkih gimnazijalaca, naslovljen Održivi. Mentorica je prof. Leopoldina Mijatović. U školskoj je knjižnici održan okrugli stol o literarnom stvaralaštvu na kojemu je predstavljeno petnaest literarnih radova. Nakon što su autori pročitali svoje tekstove, članovi prosudbenog povjerenstva (Blaženka Pavlović-Radmanović, mr. sc., Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, Anja Križek, prof. hrvatskog jezika i književnosti, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, Marina Tomić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, pjesnikinja) su ih komentirali te šest najboljih predložili za sudjelovanje na sljedećoj razini smotre. Među najkvalitetnijim je literarnim radovima i jedan iz naše škole, a riječ je o pjesmi Ljubav, učenice Ane Belak (3. razred), čija je mentorica profesorica savjetnica Marina Pavičić.
Program ovogodišnje međuopćinske smotre LiDraNo 2020. su vodili Josip Placento i Domagoj Žagar, učenici 4. b razreda opće gimnazije. Nakon završetka dramsko-scenskog dijela programa, a prije okruglog stola o literarnom stvaralaštvu, u predvorju višenamjenske dvorane poslužena je zakuska koju su pripremili učenici i stručni nastavnici u ugostiteljskom praktikumu naše škole.

izvor: SŠIK

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

05.02.2020.

12.02.2020.

19.02.2020.

26.02.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit