Svečana proslava Dana općine Podgorač

Danas je u Podgoraču, povodom obilježavanja Dana općine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Dobrodošlicu uzvanicima, među kojima su bili zamjenik župana Goran Ivanović, potpredsjednik Županijske skupštine Ivica Čeme, gradonačelnik Našica Josip Miletić, načelnici susjednih i prijateljskih općina i gradova, predstavnici vjerskog, gospodarskog i kulturnog života, političkih stranaka te braniteljskih i drugih udruga, poželjela je predsjednica Vijeća Ljiljana Zidar. Općinski načelnik Goran Đanić podsjetio je na brojne investicije od kojih je posebno izdvojio uređenje Vatrogasnog i sportskog centra u Podgoraču, završetak opremanja industrijske zone, osim prilazne ceste koja je u projektu “Slavonija”, riješenu vodoopskrbu, odvodnju i javnu rasvjetu u gotovo svim naseljima te brojne projekte kojima će biti omogućeno apliciranje na fondove EU. Općina Podgorač je, kroz projekt “Zaželi”, osigurala uz već postojeća, još 28 novih radnih mjesta, a kroz dodjelu građevinskog materijala mladima za izgradnju kuća, Općina se bori protiv “bijele kuge” – rekao je, uz ostalo, načelik Đanić. Zahvalio je Županiji na odličnoj suradnji, a zahvalu je uputio i Gradu Našicama i susjednim jednicama lokalne samouprave. Dožupan Goran Ivanović je, čestitajući Dan općine, istaknuo kako je prioritet cijele Slavonije i Baranje otvaranje novih radnih mjesta, a to će biti omogućeno kada se ukine podjela na NUTS regije. Prema ovoj podjeli, investitori imaju jednake uvjete u Zagrebu i Općini Podgorač. Kada se investitorima omoguće bolji uvjeti, a prema obećanju premijera to će se i dogoditi, tada će doći i ulaganja u ovo područje – zaključio je dožupan Ivanović.
Čestitajući slavljenicima Dan općine, gradonačelnik Našica Josip Miletić iskazao je nadu da će Grad Našice i Općina Podgorač, ubuduće, kao i do sada, dobro surađivati. Predsjednica Vijeća Ljiljana Zidar zaslužnima je uručila javna priznanja. Zahvalnice za zasluge uz promicanju humanitarnog djelovanja dobili su Suzana Pipek, Ivan Krajner, Zvonko Kuruc i Zlatko Novak. Svečanu sjednicu Općinskog vijeća uveličao je nastup Ženske pjevačke skupine HKD-a “Podgoračani”.
Prije svečane sjednice, općinsko izaslanstvo položilo je vijenac i upalilo svijeće za sve preminule građane općine Podgorač i poginule hrvatske branitelje kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Podgoraču.

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

04.03.2020.

11.03.2020.

18.03.2020.

25.03.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit