Svečana proslava Dana općine Podgorač

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Podgoraču, povodom obilježavanja Dana općine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Dobrodošlicu uzvanicima, među kojima su bili zamjenik župana Goran Ivanović, potpredsjednik Županijske skupštine Ivica Čeme, gradonačelnik Našica Josip Miletić, načelnici susjednih i prijateljskih općina i gradova, predstavnici vjerskog, gospodarskog i kulturnog života, političkih stranaka te braniteljskih i drugih udruga, poželjela je predsjednica Vijeća Ljiljana Zidar. Općinski načelnik Goran Đanić podsjetio je na brojne investicije od kojih je posebno izdvojio uređenje Vatrogasnog i sportskog centra u Podgoraču, završetak opremanja industrijske zone, osim prilazne ceste koja je u projektu “Slavonija”, riješenu vodoopskrbu, odvodnju i javnu rasvjetu u gotovo svim naseljima te brojne projekte kojima će biti omogućeno apliciranje na fondove EU. Općina Podgorač je, kroz projekt “Zaželi”, osigurala uz već postojeća, još 28 novih radnih mjesta, a kroz dodjelu građevinskog materijala mladima za izgradnju kuća, Općina se bori protiv “bijele kuge” – rekao je, uz ostalo, načelik Đanić. Zahvalio je Županiji na odličnoj suradnji, a zahvalu je uputio i Gradu Našicama i susjednim jednicama lokalne samouprave. Dožupan Goran Ivanović je, čestitajući Dan općine, istaknuo kako je prioritet cijele Slavonije i Baranje otvaranje novih radnih mjesta, a to će biti omogućeno kada se ukine podjela na NUTS regije. Prema ovoj podjeli, investitori imaju jednake uvjete u Zagrebu i Općini Podgorač. Kada se investitorima omoguće bolji uvjeti, a prema obećanju premijera to će se i dogoditi, tada će doći i ulaganja u ovo područje – zaključio je dožupan Ivanović.
Čestitajući slavljenicima Dan općine, gradonačelnik Našica Josip Miletić iskazao je nadu da će Grad Našice i Općina Podgorač, ubuduće, kao i do sada, dobro surađivati. Predsjednica Vijeća Ljiljana Zidar zaslužnima je uručila javna priznanja. Zahvalnice za zasluge uz promicanju humanitarnog djelovanja dobili su Suzana Pipek, Ivan Krajner, Zvonko Kuruc i Zlatko Novak. Svečanu sjednicu Općinskog vijeća uveličao je nastup Ženske pjevačke skupine HKD-a “Podgoračani”.
Prije svečane sjednice, općinsko izaslanstvo položilo je vijenac i upalilo svijeće za sve preminule građane općine Podgorač i poginule hrvatske branitelje kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Podgoraču.

tekst i foto: Asja Godžirov-Kurilj

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit