Spaljivala suhu travu pa prouzrokovala požar

Facebook
Twitter
Pinterest

Policijska uprava osječko-baranjska priopćila je da je jučer, oko 11:30, u Dardi, 56-godišnjakinja u dvorištu obiteljske kuće spaljivala suhu travu i bio otpad kojom prilikom nije poduzela mjere zaštite od širenja požara te se vatra proširila na imanje 72-godišnjaka. U požaru koji su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Darda, 72-godišnjaku je nagorjela drvena građa.

Policija upozorava građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare. Apelira na građane da posebnu pozornost obrate na moguću pojavu izbijanja otvorene vatre u njihovoj okolini te na osobe koje bi se s tim mogle dovesti u vezu, kao i da saznanja o tome odmah dojave policiji na broj 192 ili Službi za hitne slučajeve na broj 112.

UPRAVLJAO AUTOMOBILOM S 2,36 PROMILA ALKOHOLA
Jučer su na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali četiri vozača osobnih automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola evidentirana je oko ponoći u Bilju, gdje su policajci zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnjak iz Bilja. Evidentirana mu je koncentracija od 2,36 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

TIJEKOM PROTEKLA 24 SATA – DVIJE PROMETNE NESREĆE
Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće s povrijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže tjelesno ozlijeđena, a dvije su osobe zadobile lake tjelesne ozlijede.
Na području Osijeka i Donjeg Miholjca evidentirana je po jedna prometna nesreća.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: ilustracija

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit