Slavljenici darovali koncert slavljenicima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Državni ansambl tradicijskih plesova Slovačke “SL’UK” po prvi puta gostovao je u Markovcu i svojim koncertom jučer uveličao obilježavanje 140 godina dolaska Slovaka u Markovac Našički. U prepunoj Drevenjici oduševili su mnogobrojnu publiku plesovima i glazbom pa ih je publika pljeskom nekoliko puta vraćala na pozornicu. Osim što su upotpunili slavlje domaćina i sami su ove godine slavljenici jer SL’UK slavi 70 godina svoga rada. Vodstvo SKUU “Franjo Strapač” i Matice slovačke Markovac uručilo im je stoga prigodne darove te slavljeničku tortu za proslavu oba jubileja. Predsjednica Matice slovačke Markovac i članica Savjeta za nacionalne manjine u RH – Branka Baksa zahvalila im je na ovom rođendanskom gostovanju te istaknula da što je za Hrvatsku LADO – to je za Slovačku SL’UK.

tekst i foto: N.Pavlus

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit