Prezentacija rada Doma hrvatskih veterana i važnost preventivnih pregleda

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Podgoraču je jučer održana javna tribina „Prezentacija rada Doma hrvatskih veterana i važnost preventivnih pregleda“ u organizaciji UHBDR-a Podgorač. O ovoj temi govorili su Zvonimir Kalčik – izaslanik ministra Tome Medveda i zamjenik ravnatelja Doma hrvatskih veterana, Tajana Maroši – viša stručna savjetnica i Ljiljana Hodak- koordinatorica za preventivne preglede branitelja u Općoj županijskoj bolnici Našice. Sve nazočne pozdravio je predsjednik UHBDR-a Podgorač Ivica Paulić koji je istaknuo važnost ove teme te podsjetio da je tribina organizirana u sklopu projekta „Branitelji jednakih mogućnosti 5“. Zvonimir Kalčik podsjetio je kako je Dom hrvatskih vetarana u Lipiku prvi veteranski centar u Hrvatskoj, a osnovan prije dvije i pol godine. Isksustva su – rekao je – jako pozitivna, velik broj branitelja se odazavo pa su sad sadašnji kapaciteti premali s obzirom na broj zahtjeva. Centar radi sveobuhvatnu rehabilitaciju za hrvatske branitelje, a u dosadašnjem razdoblju pokazalo se da su u braniteljskoj populaciji najčešće kardiovaskuarne bolesti, karcinom te moždani udar. Dr. Ljiljana Hodak istaknula je kako je ovo treća godina kako se u Općoj županijskoj bolnici Našice rade sistematski pregledi branitelja te pozvala sve branitelje da iskoriste svoje pravo na ove preglede.

tekst i foto: N.Pavlus

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit