Sastanak mladih Crvenog križa s gradonačeInikom i predsjednicom Savjeta mladih

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer su, u prostorijama Kluba Crvenog križa, voditelji projekta solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” Dorijan Lamot i Laura Kanis održali radni sastanak s gradonačelnikom Grada Našica Krešimirom Kašubom, predsjednicom Gradskog savjeta mladih Grada Našica Ines Resler te ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Našice Igorom Feldijem.

Sastanak je započeo Igor Feldi upoznavši nazočne s Klubom Crvenog križa, koje aktivnosti se u njemu provode te o radu s mladima. Voditelji projekta solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” nastavili su s predstavljanjem projekta, te iznijeli prijedlog za suradnju u projektu. Gradonačelnik i predsjednica Savjeta mladih iskazali su punu podršku mladima u provedbi programa koji je od velikog interesa za Grad Našice. Dogovorene su daljnje aktivnosti od kojih se svakako ističe suradnja u izradi dokumenta koji će poticati razvoj volontiranja i rada s mladima u udrugama na području Grada Našica.

Mladi Crvenog križa Našice godinama potiču i razvijaju volontiranje mladih na korist lokalne zajednice. U svojem radu s ostalim udrugama u Gradu uvidjeli su potrebu za pokretanjem programa daljnjeg razvijanja volonterstva.
Tijekom 12 mjeseci provodit će edukacije svojih volontera, predstavnika i volontera udruga o Zakonu o volonterstvu i odgoju za volontiranje. Poticat će suradnju između udruga i organizirati zajedničke aktivnosti. Također će unutar projekta za djecu do 15 godina biti organizirane razne radionice, edukacije i volonterske aktivnosti kako bi stekli određena znanja, zdrave navike, učili o stereotipima, predrasudama i sa svojim vršnjacima učili o međusobnom pomaganju, prijateljstvu, humanosti i solidarnosti prema drugima.

Krajnji cilj projekta je povećati kvalitetu volontiranja u udrugama u gradu edukacijom mladih te odgojem za volontiranje djeci pokazati prednosti volontiranja kako bi se u budućnosti nastavili uključivati u rad udruga u Gradu. Provođenjem projekta mladi bi poticali angažman i volontiranje svojih vršnjaka i djece te kroz edukacije, radionice i druženja utjecali na razvoj mladih i približavanju rada u udrugama kako bi u budućnosti bili kvalitetan kadar udruga. Ovim projektom radit će se i na pozitivnim promjenama u ponašanju djece i mladih, razvijanju osjećaja pripadnosti zajednici, humanosti, solidarnosti i radu za opće dobro na korist cijele lokalne zajednice.
Projekt solidarnosti “Od malena – VOLONTIRAM!” sufinanciran je od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije iz fonda Europskih snaga solidarnosti.

Mladi se zahvaljuju svima koji su prepoznali dugogodišnji rad mladih te potencijal i vrijednosti koji ovaj program ima, svima koji su pružili podršku i ponudili suradnju u ostvarenju ovih ciljeva, a posebno Gradu Našicama i gradonačelniku Krešimiru Kašubi, Gradskom savjetu mladih Grada Našica i predsjednici Ines Resler te ostalim članovima.

 

izvor: GD CK Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit