Šahisti našičkog “Slavonca” osvojili 14. Kup OBŽ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Valpovu je odigrano županijsko kup natjecanje u seniorskoj šahovskoj konkurenciji. Nastupilo je 8 ekipa po 4 igrača i odigrano je 5 kola tempom igre od 90 minuta uz dodatak 30 sekundi po potezu za svakog igrača. S ukupno 4 pobjede i 1 neriješenim rezultatom pobjedu je zasluženo osvojila ekipa ŠK Slavonac Našice, drugo mjesto osvojila je ekipa Višnjevca i treće Hrvatska čitaonica Valpovo. Našičani su nastupili u sastavu Dario Dutina (2 boda iz 5 partija), Željko Matić (2.5 boda iz 5 partija), Josip Miletić (2 boda iz 2 partije), Zvjezdan Grandić (2.5 boda iz 4 partije) i Ivica Leaković (3 boda iz 4 partije).

Ovim uspjehom šahovski klub Slavonac Našice pokazao je kontinuitet izvrsnih rezultata jer u prethodnih 10 godina samo 2 puta nisu osvojili županijski kup te su i ovaj put opravdali ulogu favorita i pobjedom osigurali pravo nastupa na Finalu kupa Hrvatske. Svakako treba istaknuti da ekipa svoj rad temelji na kvalitetnom svakodnevnom radu sa mladim generacijama šahista koji ostvaruju izvrsne rezultate u pojedinačnim i ekipnim natjecanjima gdje se ističe nedavno 1. mjesto u 2. kadetskoj ligi u prošloj sezoni. U seniorskoj konkurenciji klub je standardni član vrha 2. hrvatske šahovske lige te su uz nekoliko pobjeda sudjelovali i u kvalifikacijama za ulazak u 1. ligu. Uz to seniorska ekipa je zabilježila i 4 mjesto na brzopoteznom prvenstvu Hrvatske 2018. godine na kojem je nastupilo ukupno 29 ekipa. Tradicija neprekidnog rada kluba je u Našicama od osnivanja 1945. godine, a šah se organizirano u našem kraju igra preko 100 godina o čemu svjedoči bogati arhivski zapisi u klubu.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit