Radionicom „Novac u malim rukama“ obilježen Svjetski i Europski tjedan novca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga obilježen je Svjetski i Europski tjedan novca koji se održava od 20. do 26. ožujka. Aktivnosti provedene u obliku radionice pod nazivom „Novac u malim rukama“ povezane su sa financijskom pismenošću. Agencija (ASOO) članica je radne skupine za izradu nacionalnog okvira financijske pismenosti čiji je nositelj Ministarstvo financija i kao takva se obvezala provoditi aktivnosti po pitanju financijske pismenosti.

Glavni sudionici, a ujedno i gosti Srednje škole, bili su učenici 2.a razreda OŠ Dore Pejačević Našice i 2.a razreda OŠ kralja Tomislava iz Našica te učenici 3. razreda ekonomske struke kao domaćini u ulozi organizatora i mentora. U program su se uključili u manjem broju i učenici ostalih razreda ekonomske struke.

Učenici domaćini su u uvodnom dijelu pozdravili goste kratkim igrokazom pod nazivom: „Bolji, veći, jači“.
Učenici osnovnoškolci su se podijelili u grupe u kojima su uz pomoć svojih mentora odradili kviz i kupoprodaju, a zatim su zamijenili aktivnosti tako da su sudjelovali u svim aktivnostima. U pratnji su bile njihove učiteljice i ravnateljice škola. Najuspješniji u kvizu su dobili prigodne nagrade. U kupoprodaji su učenici imali ograničen fond novčanih sredstava koji su mogli potrošiti i morali su dobro procijeniti što mogu kupiti za taj novac, a kako bi zadovoljili svoje potrebe i želje koje su naravno neograničene. Osnovnoškolci su pokazali izuzetno poznavanje financijskih pojmova prilagođenih njihovom uzrastu.

Radionicu su osmislile i organizirale profesorice ekonomske grupe predmeta Vesna Dudjak i Ljiljana Kasapović.

izvor: Srednja škola Isidora Kršnjavoga

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit