Proslavljen blagdan sv. Luke

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Našicama svečano je proslavljen blagdan sv. Luke evanđeliste, zaštitnika liječnika i medicinskog osoblja. Slavlje je počelo krunicom, a nastavljeno svetom misom koju je predvodio gvardijan i župnik franjevačkog samostana u Našicama fra Petar Cvekan, za sve živuće i pokojne liječnike i medicinske sestre.
Fra Petar je istaknuo sv. Luku kao liječnika, pisca i slikara, ali i onoga koji nije ostavio sv. Pavla kada je bio u teškoći. Dao je primjer kako liječnici i danas, svojim radom slijede primjer sv. Luke te svojim znanjem, sposobnostima i zalaganjem služe bolesnima. Nakon mise, u samostanskoj blagovaonici, upriličen je prigodni domjenak. Gradonačelnik Krešimir Kašuba i ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić čestitali su liječnicima blagdan sv. Luke. Član Franjevačkog svjetovnog reda liječnik kirurg, Mikan Cerovčec uručio je Povelju za dugogodišnji aktivni doprinos u radu Hrvatskog katoličkog liječničkog društva, osnivanje Podružnice u Našicama, kao i njegovanje tradicije HKLD-a umirovljenom liječniku pulmologu, Slavku Žagaru. Doktor Žagar zahvalio je na Povelji te se prisjetio osnutka podružnice HKLD-a u Našicama.

izvor: OŽB Našice

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit