Predavanja o Domovinskom ratu pripremaju osnovnoškolce za odlazak u Vukovar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

I ove godine Udruga branitelja Domovinskog rata INA NAFTAPLIN KVIN podružnica Donji Miholjac, provodi predavanja o Domovinskom ratu. Ove godine nastavu povijesti održali su u OŠ kralja Tomislava Našice i OŠ “Ivan Brnjik Slovak” Jelisavac. Predavači su govorili o stradanju Vukovara i dragovoljaca iz našičkoga kraja koji su sudjelovali u obrani grada heroja. Umirovljeni časnički namjesnik Branimir Jokić iz Udruge vukovarskih veterana Našice svjedočio je o svom sudjelovanju u obrani grada i izlasku iz njega u proboju. U obrani Vukovara sudjelovalo je 67 dragovoljaca iz Našica i 46 iz Đakova. Učenicima je slikovito prikazano razdoblje od prije 30 godina, uz poruku da se takvo što nikada ne zaboravi i više ne dogodi.

Nositelj učioničke nastave je KVIN – Udruga branitelja Domovinskog rata Ina-Naftaplin u suradnji s Udrugom vukovarskih veterana Našice. Uz umirovljenog časničkog namjesnika Branimira Jokića i voditelja projekta Ivice Kovačevića predavanju su nazočili umirovljeni general Mirko Horvatin i umirovljeni bojnik Nikola Masnikosa.

Ovakva predavanja provode kao dio priprema pred odlazak u Vukovar učenika osnovnih škola našičkog kraja.

izvor: KVIN

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit