Prijem za sudionike Erasmus plus projekta “Sailing the sea of time-European history as OUR (hi)story

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Prijem za sudionike Erasmus+ projekta

U Gradskoj vijećnici održan je prijem za sudionike Erasmus plus projekta „Sailing the sea of time: European history as OUR (hi)story” iz Grčke, Slovenije, Italije, Francuske, Njemačke i Hrvatske. U ime gradonačelnika Našica Krešimira Kašube, sudionike projekta pozdravila je pročelnica Manuela Pintarić, poželjevši im dobrodošlicu u naš grad.
Ovo je drugi Erasmus projekt čije članove pozdravljamo u Gradu Našicama, a vjerujem da neće biti posljednji rekla je između ostaloga Pintarić.

Zahvala gostima, ali i nastavnicima naše srednje škole

Gostima je dobrodošlicu poželio i ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, prof. Željko Filjak koji je kazao kako je ovo jedan u nizu projekata koje škola provodi, a kojim se želi pokazati kulturno nasljeđe našeg kraja i kulturne baština koja je dio europskog okruženja.
Ovo je prilika da zahvalimo nastavnicima iz drugih zemalja koji potiču razmjenu kulturnih dobara koje nastojimo prenijeti na mlade. Moram reći kako i naši nastavnici koji su danas domaćini, vrijedno rade kako bismo i mi naše učenike uključili u EU projekte kroz koje imamo mogućnost pokazati svu ljepotu kulturne baštine Slavonije kazao je Filjak.

U Našicama je tema Dora Pejačević 

Koordinatorica projekta za Hrvatsku je prof. Adrijana Rajić:
Projekt je započet prije tri godine, a njegovi autori su Njemci i koordinatorica Anke Wischer. Tema projekta je povijest naših zemalja, ali i migracije kroz povijest.  Proučavat ćemo povijest naših zemalja, geografske značajke i sve društvene promjene koje su se događale, a dovodile su kroz povijest, ali i danas, do migracija. Tako mi, tijekom ove mobilnosti koja će trajati tjedan dana, goste vodimo u Vukovar koji je bio veliki pokretač migracija u novijoj povijesti. Što se tiče davne povijest to ćemo istraživati u školi, no izletom u Vukovar gostima ćemo približiti našu nedavnu povijest i time, vjerujem, obogatiti njihovo znanje i iskustvo. U Našicama ćemo se baviti Dorom Pejačević. Naime, plan je da do kraja školske godine svaka zemlja sudionica u projektu, osmisli jednu društvenu igru. Mi ćemo napraviti društvenu igru o životu i radu naše Dore pa ćemo već danas početi istraživati o njenom životu i odigrati scene iz njezinog života kako bismo mogli osmisliti i realizirati igru – kazala je prof.Rajić.

Domaćinima je na gostoprimstvu, u ime sudionika, zahvalila koordinatorica projekta iz Njemačke Anke Wischer rekavši kako  je cilj projekta promovirati mir jer je, zbog nastalih ratnih okolnosti na granicama Europe, potrebno  djeci govoriti o tome kako se to više ne bi ponovilo.  Pročelnica Pintarić uručila im je prigodne darove.

Ukupna vrijednost projekta je 179.120,00 eura, a našička srednja škola dobila je 29.496,00 eura.

Tomislava Justić

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit