Prevara, krađe i vožnja pod utjecajem alkohola

Facebook
Twitter
Pinterest

PREVAREN KOD PRODAJE MOBITELA
U utorak 21. lipnja, nepoznata osoba javila se putem mobilne aplikacije „WhatsApp“ 23-godišnjaku radi kupnje mobitela. Nakon dogovora o kupnji nepoznata osoba poslala je 23-godišnjaku link na koji je potrebno upisati osobne i podatke bankovne kartice što je on i učinio. Nakon upisanih podataka 23-godišnjaku je „skinut“ novac s računa te je oštećen za oko 3.800,00 kuna.
Iz policije upozoravaju građane da nikad ne dijele ili upisuju CVC/CVV broj niti autoriziraju transakciju jer je  za uplatu na račun dovoljno dati IBAN broj. Također, ako  kupac šalje bilo kakvu poveznicu, uvijek ju treba dobro provjeriti, iako se na prvi pogled često čini kao prava. Ne mora se nigdje klikom potvrditi broj računa i podatke s kartice kako bi bila izvršena uplata. Osobni podatci i podatci bankovne kartice (ime i prezime, trajanje kartice, cvv) upisuju se samo ako vi kupujete i to samo na provjerenim stranicama banke ili pružatelja usluge plaćanja.

UKRAO MOBITEL
Sredinom mjeseca lipnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj je iskoristio prisutnost većeg broja ljudi u trgovačkom centru i 41-godišnjaku ukrao mobitel čime ga je oštetio za oko 9.000,00 kuna.

IZ DVORIŠTA UKRAO BICIKL
U utorak, 21. lipnja, u Osijeku, nepoznati počinitelje je iz dvorišta obiteljske kuće ukrao bicikl čime je 43-godišnja vlasnica oštećena za oko 2.500,00 kuna.

BICIKLIST  VIŠE PUTA KAŽNJEN ZA VOŽNJU POD UTJECAJEM ALKOHOLA
Jučer su na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana   dva biciklista i jedan vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola.
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je oko 16,15 sati u Bistrincima kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili 59-godišnjeg biciklistu iz Bistrinaca koji je imao  2,33 promila alkohola u krvi.
Oko 13,50 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su 33-godišnjeg biciklistu iz Belog Manastira te mu izmjerili 2,17 promila alkohola u krvi.  Biciklist je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. U posljednje 3 godine 33-godišnjak je 15 puta smješten u posebne prostorije zbog vožnje biciklom pod utjecajem alkohola.

Izvor: PU osječko baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit