Danas započinje 45.Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas započinje program  45. Međunarodnog festivala umjetničke tamburaške glazbe. U trodnevnom programu koji se sastoji od natjecateljskih i revijalnih programa nastupa 16 orkestara i oko 400 mladih glazbenika iz cijele Hrvatske (Split, Nin, Križevci, Samobor, Zagreb, Staro Petrovo Selo, Semeljci, Osijek). Kao i ranijih godina, Festival je otvoren za publiku, a ulaz je besplatan.

Danas će orkestri nastupiti na pozornici HNK u Osijeku, sutra u višenamjenskoj dvorani Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama, a u nedjelju, posljednjeg dana Festivala, publika će orkestre i ansamble slušati u Centru za kulturu u Đakovu od 18 sati.

Pred tročlanim stručnim povjerenstvom, koje čine Siniša Leopold, Vladimir Vladimirov i Franjo Batorek, orkestri i ansambli će pokazati ono najbolje što znaju na tamburama, a onima koji budu najbolji bit će dodijeljene plakete „Tambura Paje Kolarića“: za najbolji orkestar/ansambl, najbolju praizvedbu, najboljeg dirigenta te vokalnog i instrumentalnog solista.

 

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit