Jučer kontrola oduzimanja prednosti prolaska, a za vikend pojačane mjere

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

REZULTATI JUČERAŠNJIH POJAČANIH MJERA
Jučer, u vremenu od 8 do 14 sati, na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere s naglaskom na  prekršaje oduzimanja prednosti prolaska i prekršaje koje u prometu rade pješaci.
Ukupno je evidentirano 70 prekršaja od kojih su 54 prekršaja počinili pješaci i to 14  prolazaka preko pješačkog prijelaza za vrijeme upaljenog crvenog svjetla na semaforu i 40 prekršaja prelazaka preko kolnika u naseljenom mjestu na udaljenosti manjoj od 50 metara od pješačkog prijelaza. Kod vozača je  evidentirano pet prekršaja oduzimanja prednosti prolaska pješacima, po dva prekršaja prekoračenja brzine, isteka važnosti prometne dozvole i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, te po jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanja pod zabranom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i jedan ostali prekršaj.
PROMETNE NESREĆE BEZ ALKOHOLA
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće jedna osoba je lakše tjelesno ozlijeđena, a jedna teže dok je u četiri prometne nastala materijalna šteta.
Na području Osijeka dogodilo se dvije prometne nesreće, a po jedna na području Donjeg Miholjca, Đakova, Našica i Belišća.

ZA VIKEND POJAČANE MJERE
U nadolazećem vikendu policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske provodit će pojačane mjere s naglaskom na utvrđivanje prekršaja koji su povezani s nastankom prometnih nesreća i njihovim posljedicama.
Pozornost će posebno obratiti na prekršaje prekoračenja brzine kretanja, vožnju pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom kao i druge teže prometne prekršaje (upravljanje pod zabranom, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, oduzimanje prednosti prolaska pješacima i dr.).

Izvor: PU osječko baranjska /foto:PU osječko baranjska

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit