Prestižno priznanje: Osječko-baranjska županija je najsrdačnija regija u Hrvatskoj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Booking.com već tradicionalno početkom godine dijeli nagrade Traveller Review Awards, a ove godine Hrvatska je među top pet najnagrađivanijih zemalja. Posebna nagrada ove vodeće svjetske online tvrtke na području putovanja stiže za Osječko-baranjsku županiju kao predvodnicu kontinentalnog turizma u Hrvatskoj. Naime, iako se među prestižnim destinacijama nalazi prvi put otkako postoji dodjela ove nagrade, korisnici online platforme su Osječko-baranjsku županiju proglasili najsrdačnijom regijom u Hrvatskoj.

Ovogodišnja odredišta na popisu Najsrdačnijih mjesta na svijetu nalaze se na pet kontinenata te ubrajaju skrivene obalne dragulje, ruralna odredišta okružena zapanjujućim prirodnim ljepotama te čak i jednu užurbanu metropolu, a priznanje za svoju gostoljubivost primit će rekordnih 1,36 milijuna pružatelja usluga putovanja, među kojima je i 64.206 partnera u Hrvatskoj.

Na prvom mjestu nalazi se slikoviti gradić Polignano a Mare, smješten na južnoj jadranskoj obali Italije, u regiji Puglia, a prate ga Hualien City u Tajvanu te San Sebastián u Španjolskoj.

– Potvrda je to slavonske i baranjske gostoljubivosti o kojoj često govorimo. Prednost naše županije, uz prirodne ljepote, rijeke, Kopački Rit, dvorce i nepregledne vinograde je bogata i autohtona eno i gastro ponuda te domaćini koji svakog gosta dočekuju širokog osmjeha i otvorenog srca. Često ćete čuti kako naši turistički djelatnici kažu da oni koji jednom dođu kao gosti, idući puta se vraćaju kao prijatelji. Osječko-baranjska županija svoj doprinos razvoju kontinentalne turističke destinacije daje nizom potpora za razvoj svim dionicima u turizmu te organizacijom brojnih manifestacija koje podižu ponudu na jednu višu razinu – kaže župan Ivan Anušić.

U prilog tome govore i podaci iz e-vizitora prema kojima u prošloj godini Osječko-baranjska županija bilježi čak 40% turista više nego godinu prije.

Rekordne su to brojke čak i u odnosu na 2019. godinu koja je na razini Hrvatske, pa tako i Osječko-baranjske županije bila rekordna godina u turizmu. U odnosu na 2019. godinu ostvareno je 2,6% više noćenja i 0,96% više dolazaka.

– Još jedan povijesni rekord bilježimo u rujnu prošle godine kada je ostvareno čak 31.548 noćenja. Povećan broj dolazaka i noćenja ostvaren je i u svibnju i listopadu, a prošle godine prvi put bilježimo povećanje broja turista i u ljetnim mjesecima, osobito u lipnju i kolovozu što govori da turizam na kontinentu ima potencijal razvoja tijekom cijele godine – ističe župan Anušić.

Nagrada koja je Osječko-baranjsku županiju istaknula kao najsrdačniju u Hrvatskoj zasigurno će doprinijeti razvoju turističke ponude, a vidljivost koju time dobivamo na svjetskoj razini, potaknut će brojne nove goste da se zapute u upoznavanje hrvatskog istoka.

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit