Krešimir Kašuba predsjednik FLAG-a Pannonia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Restoranu Ribnjak  održana sjednica Osnivačke skupštine Lokalne akcijske grupe u ribarstvu i akvakulturi FLAG Pannonia. Kako je u uvodnom izlaganju napomenuo voditelj LAG-a Karašica Ivan Vrbanić, inicijativu za osnivanjem FLAG-a Pannonia pokrenula su četiri LAG-a – Karašica, Baranja, Vuka–Dunav i Strossmayer te Osječko–baranjska županija još prije nekoliko godina, a ideja je sada aktualizirana u novom programskom razdoblju za provedbu programa Europske unije do 2027. godine.  Vrbanić je dodao kako je i u strateškom planu Republike Hrvatske za ribarstvo i akvakulturu predviđeno osnivanje i financiranje kopnenih FLAG-ova, odnosno ribarstvenih zajednica na kontinentu gdje za to postoje određeni uvjeti i potencijal razvoja ribarstva i akvakulture, a pomoću kojih bi se povlačila sredstva iz europskog fonda za ribarstvo i akvakulturu za manje projekte. Inače u RH je četrnaest FLAG-ova koji se nalaze na području Istre, Dalmacije i Hrvatskog primorja, te do sada samo jedan na kontinentu na području Karlovca.
Nakon usvajanja Odluke o osnivanju Udruge i Statuta izabrano je i predsjedništvo FLAG-a Pannonia čije će središte biti u Našicama. Za predsjednika je izabran našički gradonačelnik Krešimir Kašuba, a uz njega će u predsjedništvu biti i voditelji LAG-ova te predstavnik tvrtke Miagro d.o.o. Osnovni ciljevi i mjere koje će provoditi FLAG Pannonia su poticanje i razvoj malih obiteljskih ribnjaka, poticanje potrošnje ribe u lokalnoj zajednici, razvoj ribolovnog turizma, stvaranje turističkih sadržaja povezanih s ribarstvom i akvakulturom te osmišljavanje i organizacija ribarskih manifestacija. Zahvalivši  na ukazanom povjerenju, predsjednik FLAG-a Pannonia Krešimir Kašuba  istaknuo je kako je i lokacija koja je odabrana za održavanje osnivačke Skupštine vrlo simbolična i nije slučajna, s obzirom da našički ribnjaci imaju najdulju tradiciju ribogojstva u RH. Kašuba je izrazio zadovoljstvo osnivanjem FLAG-a Pannonia koji će zasigurno pridonijeti  otvaranju novih radnih mjesta kroz realizaciju projekata te poboljšati kvalitetu života na području naše županije.

Tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit